2024.03.29.
Auguszta

Így legyen tökéletes az esküvői menü


Az esküvőszervezés felelős döntések sorából áll: a megfelelő helyszín és időpont mellett meg kell találni a tökéletes menyasszonyi ruhát, a hozzá illő frizurát és virágokat is. Végül, de nem utolsósorban komoly fejtörést okozhat az esküvői menü összeállítása, amihez most hasznos segítséget nyújt Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive séfje és a november 7-8-i Őszi Esküvő Kiállítás.

Az esküvői ételsor összeállításakor többek között fontos szerepe van annak is, hány fős lagzit tervezünk. Szűk, családi körben tartott eskütételkor különleges, nem mindennapi fogásokkal is kedveskedhetünk szeretteinknek, ha ismerjük az ízlésvilágukat, nagyobb – nem, életkor és ízlés tekintetében összetettebb – násznép esetén azonban érdemes a hagyományos, magyaros ételek mellett dönteni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondani a színes és kreatív falatokról.
Wedding Dinner Menu0„A menüben visszaköszönhetnek a hagyományos esküvői alapanyagok, de modern, új köntösbe bújtatva. Az Újházy tyúkhúslevest például cérnametélt helyett hússal illetve zöldségekkel töltött tésztával tálaljuk, a töltött káposztát pedig kelkáposztalevélbe csomagoljuk, vákuumzacskóban készítjük, majd tálalás előtt serpenyőben megpirítjuk. A rántott húsnál többnyire meghagyjuk a klasszikus formát, ám a kenyér beléből készített házi morzsával panírozva és vajban sütve abba is csempészhetünk egy plusz csavart” – árulta el Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive séfje, aki szerint a menü összeállításának szabályai ma már nem olyan merevek, mint régebben, a modernitást és a vendégek igényeit rugalmasan lehet ötvözni.vacsora„Lehet büfét, vagyis svédasztalt és hagyományos tányérszervizt is választani, de ha valaki az utóbbi mellett dönt, biztosan előétellel vagy levessel kell kezdeni. A büfészerviz egyik legújabb vonala, amikor úgynevezett szigeteket alakítunk ki. Így egyidejűleg kínálhatunk különböző asztalokon például osztrigát, halat, streetfoodot, magyaros, vagy éppen olaszos ételeket” – tette hozzá a séf, aki azt is elmondta, hogy az esküvői torta nem a menü része, így az ételek jellegétől függetlenül bármilyen ízvilágot választhat az ifjú pár.

Az italokkal kapcsolatban azonban érdemes megfontoltabb lenni, mert az egyes fogások mellé felkínált borok például remekül kiegészítői lehetnek az ételeket. Legyen szó aperitifről, borokról, pezsgőkről vagy koktélokról, széles választékban megtalálhatók majd az Őszi Esküvő Kiállításon, ahol a vendéglátóipari cégeken kívül ismert esküvőszervezők, ceremóniamesterek, fotósok, esküvői ékszerek és gyűrűk, cipők, meghívó-tervek és kiadványok hatalmas választéka, valamint a legfrissebb, 2016-os ruhatrendek is várják az érdeklődőket.

Őszi Esküvő Kiállítás november 7-8-án a HUNGEXPO-n!

Share