2024.03.29.
Auguszta

Debreczeni Zitának így pózolt Talmácsi Gábor


Talmácsi Gábor újra nyeregbe pattant, azonban most nem a versenypályán, hanem Debreczeni Zita műtermében bizonyította rátermettségét. A világbajnok motorversenyző és sztárfotósa között nagy volt az összhang.talma_zita_5

„Nagyon mozgalmas életet élek most, de minden percét élvezem, szeretem, ha pörögnek az események körülöttem. Jelenleg az első helyen mindenképp a motoros csapatom menedzselése, a versenyzőim fejlesztése áll, de emellett hamarosan végzek a Testneveléstudományi Egyetem sportmenedzseri szakán, valamint a Shell kenőanyagok arcaként több különleges eseményen veszek részt. Ez a fotózás fontos állomása a kampánynak” – mondta a világbajnok.talma_zita_6talma_zita_3talma_zita_2Zita a fotózás mellett a motorozást is imádja, igazi motoros családban nőtt fel. Ugyan Gábor még ez idáig nem vitte el egy körre, de ami késik, nem múlik.

„Nálunk a motor olyan, mint más lakásban a víz, egyszerűen lételemünk. Gyerekkorom óta életem része, ugyanis apukám motorszerelő volt, így mindig arra keltem, hogy berreg a motor az udvarban. Természetesen a két bátyámat is megfertőzte, sőt édesanyám is teljesen beleszeretett a sebességbe, olyannyira, hogy 65 évesen is motorral jár” – mosolygott Zita.talma_zita_8

„Egy nem mindennapi Vespával járom a várost, amit Talmácsi Gábor a névnapomon adott át nekem dedikálva. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy világbajnok által aláírt motorral repeszthetnek át a városon. Mielőtt elkezdtem volna Budapesten robogózni, kimentem a versenypályára, ahol Gábor apukája kicsit bevezetett a motorozás rejtelmeibe, így azután sokkal bátrabban vetettem bele magam a forgalom sűrűjébe” – tette hozzá Zita.

„Mögöttem viszont még nem ült, szóval ezt pótolnunk kell majd! Idén egyébként számos aktivitásunk lesz, ahol majd ki lehet próbálni, hogy milyen érzés egy világbajnok motorversenyző mögött ülni. Amikor más már régen fékezne, ott még teljes gázon vagyok, majd a féktávok nagyon rövidek. A versenypályán a gumik tapadása jóval nagyobb, mint közúton és ez az, ami miatt nagyon rendkívüli a pályán való motorozás. Sokszor kérdezik tőlem, hogy a mindennapi életben mennyire húzom meg a járgányt, mi a végsebesség. Teljes mértékben betartom a szabályokat az utakon, ugyanis a közlekedés és a versenyzés két külön kategória. A városban egyébként maximum robogózok, hogy gyorsabban eljussak egyik helyről a másikra, motoros túrákon nem szoktam részt venni. A versenyzés pedig igazi művészet, ahogy tapadnak a gumik, az éles kanyarok, a hirtelen gyorsítások és fékezések: egy különleges élmény, amihez semmi más nem fogható” – beszélt lelkesen a motorozás hangulatáról Gábor.talma_zita_9Talmácsi Gábor most egy különleges szerepbe is belekóstolhatott, ugyanis múlt héten választották meg a Shell kenőanyagok nagykövetének.

„Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy egy prémium kenőolaj márkát és terméket képviselhetek, a Shell ugyanis szoros kapcsolatban áll a motorsporttal, legyen szó a MotoGP-ről, a DTM-sorozatról vagy a ralisportról, mindenhol megjelenik a minőségi termékcsalád. Motoros világbajnokként fantasztikus érzés, hogy közelebb hozhatom a hétköznapi embereket a technológiához, megismertethetem velük a minőségi kenőanyagok világát. Mivel a motorsportban ismert a nevem és a Shell-hez is kötődöm, így hiszem, hogy hitelesen képviselhetem az elkövetkezendő időszakban a kiemelt márkát. Számos izgalmas megmozdulást tervezünk az évben” – mesélt büszkén új szerepéről a világbajnok motorversenyző.

Share