2024.03.29.
Auguszta

Király Linda haza akarta vinni David Hasselhoff legendás járgányát


Miközben egyesek már vágják a centit és a tavaszi szünetre készülnek, az Okostelefon Akadémia „nebulóinak” ismét becsöngettek! A Telenor negyedéves rendezvényén ezúttal az okoskészülékekkel összeköthető intelligens autóké volt a főszerep – az eseményen ott volt Király Linda is, akinek nem akármilyen élményben volt része!

A mobiltelefonunk egyre inkább a mindennapjaink részévé válik, és már régóta jóval több dologra használjuk, mint amire az eredeti funkciója szolgál. Ráadásul az okoskészülékünk segítségével nemcsak hús-vér emberekkel, hanem mesterséges intelligenciával ellátott gépekkel is kommunikálhatunk, vagy irányíthatjuk őket. Hazánk egyik legnagyobb telekommunikációs cégének rendezvényén olyan autókról hallhattak előadásokat az érdeklődők, amelyek már a XXI. századi technikával vannak ellátva.Okostelefon Akadémia - Király Linda1Az Okostelefon Akadémián kiállított hibrid BMWi, illetve elektromos meghajtású Tesla S modell mellett a Knight Rider sorozatból ismert KITT replikája is látható volt. A járművek a helyszínen feltűnő Király Lindát is lenyűgözték, az énekesnő különösen David Hasselhoff legendás járgányától villanyozódott fel.

„Gyerekkoromban én is rajongva néztem a sorozatot, és egy óriási álmom vált most valóra azzal, hogy beülhettem és testközelből megnézhettem, milyen is Hoff mindent tudó kocsija. Eszméletlen érzés, haza szeretném vinni!” – nyilatkozta Linda. Okostelefon Akadémia - Király Linda2

Az énekesnő gyakorlott sofőr, így nem csoda, hogy őt is érdeklik az autóipar új technológiái. Kíváncsian hallgatta az előadásokat, amelyekből kiderült: az elektromos hajtású járművek szűk tíz esztendőn belül felveszik a versenyt a robbanómotorosokkal. De szó esett arról is, hogy az okostelefonnal összehangolt autókon pontosan láthatjuk, mennyit haladtunk, mindezt milyen tempóban, milyen útvonalon, illetve hogyan tudnánk még jobban optimalizálni, ezáltal környezettudatosabbá tenni a közlekedést.

„Nyitott vagyok a technikai újdonságokra, és hiszek abban, hogy a mindennapjaink részévé vált okostelefonok megkönnyítik az életünket. Például így, hogy már nemcsak háztartási eszközökkel, hanem az autóinkkal is össze tudjuk őket hangolni” – mondta az énekesnő, aki a környezettudatosságot is szorgalmazza. „Odafigyelek a környezetvédelemre. Bár elektromos kocsim még nincsen, de olyan járművem van, amelynek roppant alacsony a fogyasztása. Imádom, amolyan városi autó, amelynek az is nagy előnye, hogy picike, így a parkolással nincsen túl sok gondom.”

Share