2020.10.19.
Nándor

Federica Bosco – A szerelem különös súlya


Federica Bosco legfrissebb regénye minden nő legtitkosabb félelmét helyezi a középpontba – vajon véget érhet-e csak úgy a szerelem? Mi van, ha egyik napról a másikra elmúlik, és a nyomában semmi nem marad? A szerelem különös súlya váratlan fordulatokkal teli, lebilincselő történet, szerethető főhősei pedig kihagyhatatlanná teszik a könnyed romantika műfaját kedvelő olvasók számára.

Mit tartogat az élet forgatókönyve arra az esetre, ha egy látszólag rendezett, harmonikus életet élő nő mégsem felhőtlenül boldog a mindennapjaival? Az olasz írónó, Federica Bosco (korábban magyarul megjelent nagy sikerű művei: Vigyázz rám angyal, Szerelmem egy angyal, Maradj velem angyal) ezúttal a szerelem múlandóságának témáját járja körül, azt őt jellemző könnyed, szórakoztató, ugyanakkor magával ragadó, már-már függőséget okozó stílusban. Francesca napközben keményen dolgozik a könyvkiadóban a főnöke elismeréséért, míg hazaérve csak a „szürke esték” várják párja, Edoardo társaságában. Mikor válik egy szerelem megszokássá? És egyáltalán: mikor múlik el a szerelem? Francesca munkahelyi kalamajkák, és családi zűrök közepette próbálja megtalálni a megfelelő válaszokat, amelyben segítségére lesz barátnője is…

A könyv története:

„A szerelem egyszer csak véget ér, és kész. Csak úgy, egy szerda este, mindenféle előzetes értesítés nélkül. Mit teszel? Elhagyod? Valódi ok nélkül?” Francesca kapcsolata megfeneklett. Pedig az örök optimista Edo igazi mintaférfi, sosem veszekszik, mindent eltűr, szolgálatkész és bosszantóan mosolygós. Francesca számára mindez elviselhetetlen. Éjjelente cupcake-sütögetésbe menekül, nappal az előléptetéséért gürcöl egy könyvkiadóban.   Főnöke, a hatalmas egóval megáldott Bigazzi azóta hajszolja a világraszóló sikert, mióta lemaradt A szürke ötven árnyalatának kiadási jogáról. Mr. Big éppen Francescát bízza meg a feladattal, hogy bestsellert írasson Leonardo Calamandreivel, a cinikus, minden hájjal megkent szépfiúval, akiért rajonganak a nők. Nem úgy Francesca, aki meglátja a sérült kisfiút a magabiztos pasi álarca mögött…FedericaBosco_ASzerelemKulonosSulya_300dpi

Részlet a könyvből:

– A boldogság fogalmát kissé túlértékelik, nem gondolod? – válaszol Paola, és rágyújt a sokadik cigire.

– Némi frusztráció hozzátartozik a dologhoz. Edo csodálatos ember, ebből a fajtából nem sok mászkál manapság odakint.

– Tudom, és éppen ez a probléma. Megbénít a gondolat, hogy sose fogok találni még egy olyat, mint ő, az pedig még jobban megrémiszt, hogy ha elhagyom, talán életem végéig visszasírom majd, és talán nélküle még boldogtalanabb leszek. De akkor már nem lesz visszaút.

– Hátravetem a fejem. – Miért nem találnak fel egy olyan útvonaltervezőt, ahol az úti cél helyére csak beírod, hogy „a jövő”, és Brad Pitt hangja azt válaszolja, „az útvonal kész”.

Federica Bosco: A szerelem különös súlya

Libri Könyvkiadó Kft., 3499 Ft

Share