2024.04.24.
György

A Red Hot Chili Peppers budapesti koncerttel és új lemezzel jelentkezik


A Red Hot Chili Peppers 20 év után végre újra Magyarországon koncertezik, méghozzá 2016. szeptember 1-én a BudapestArénában! Jegyek május 13-án 9 órától kaphatók. Emellett a legújabb, „Dark Necessities” című számuk is ma debütált.

A csapat új lemeze The Getaway címmel június 17-én jelenik meg a Warner Bros. kiadónál. Az albumot Nigel Godrich keverte, producere pedig Danger Mouse. Ez lesz a banda 11. stúdió albuma. Az anyag első kislemeze, a Dark Necessities ma reggel 7 órától az egész világon elérhető már a digitális zeneáruházakban. Minden koncertjegy ára tartalmazza a The Getaway  album egy példányát is, a jegyvásárlók választhatnak majd a digitális, és a hagyományos, fizikai CD között.Red Hot Chili Peppers00A hatszoros Grammy-díjas sztárbanda vadonatúj dallal lepte meg a rajongóit – a ma megjelent Dark Necessities az együttes legújabb „The Getaway” című albumának első száma. A lemez június 17-én kerül polcokra, és további 13 dallal várja a hallgatókat. Az albumot az előzőektől eltérően Rick Rubin helyett a Danger Mouse-szal együtt készítette a banda. „Egészen új hangzású, merőben eltér az előzőektől – persze anélkül, hogy a jó részeket elhagytuk volna. Alig várom, hogy élőben játszhassuk az új számokat a közönségnek!” – mondta Flea az új korongról. Az RHCP előző I’m With You című albuma 2011-ben jelent meg, és több mint 18 országban vezette a listákat. A mintegy négy éves hiátus után megjelenő „The Getaway” is hasonló sikerekre számíthat, a már elérhető „Dark Necessities” alapján egy igazán erős, energikus albumra számítunk, amely remélhetőleg a nyár egyik legjobb lemeze lesz.

RHCP_TheGetawayA a rock történelem egyik legsikeresebb bandája, az énekes Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith, és a gitáros Josh Klinghoffer által alkotott négyes több mint 60 millió eladott albummal, köztük 5 multi-platina státuszt elért lemezzel büszkélkedhet, valamint 6 Grammy-díjjal, többek között a Legjobb Album díjával a Stadium Arcadium lemezért, a Legjobb Rock Előadás díjával a Dani California dalért, a Legjobb Rock Dal díjával a Scar Tissue szerzeményükért, és a Legjobb Hard Rock Előadás díjával a Give It Away nótáért. A zenekart 2012 áprilisában a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is beiktatták.

A budapesti koncertre jegyek május 13-án reggel 9 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Limitált számban kiemelt állójegyek is elérhetők a 3 különböző árú ülőjegy és a normál állójegyek mellett.

Share