2024.04.16.
Csongor

Már nem divat a hófehér esküvői ruha?


Leáldozóban van a hófehér, klasszikus, strasszokkal kirakott menyasszonyi ruhák napja, egyre több ifjú ara választ bátran kiegészítő színeket, előkerültek a púder árnyalatok, és már a magassarkú sem kötelező. Az esküvői trendek átalakulásának rejtelmeibe Nagy Noémi, a Prieston tervezője avatott be minket.

Egyre bátrabbak és kísérletezőbbek a menyasszonyok, mondja Nagy Noémi designer, aki saját menyasszonyi kollekcióiban is bátran használ új színeket és formákat, vegyítve természetesen a klasszikus elemekkel.prieston_10– A fűzők kezdenek perifériára szorulni, és egyre kevésbé népszerűek az abrocsos ruhák. Nem divat már a strassz ékszer sem, és nem viselünk egyszerre retikült, esernyőt, kesztyűt, bolerót és minden egyebet, amiből gyártanak menyasszonyoknak valót. Egyszerűen nem szép. A sima, fehér szatén cipőknek sincs már divatja. Sokkal kelendőbbek a picit különlegesebb darabok, például a színes cipők, amelyek szépen harmonizálnak a csokor színével. De már a magas sarok sincs kőbe vésve, nagyon stílusos balett cipőt vagy sarut viselni – és persze ezek is lehetnek színesek! És mivel egyre divatosabbak a szabadban, akár tengerparton rendezett menyegzők, praktikusak is, hiszen tényleg nevetséges lenne egy tűsarkúban folyton a homokba süppedni, vagy a talajba fúródni.prieston_09

A tervező arról is beszélt, hogy a fátyol sem olyan fontos mint korábban, sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az egyedi fejdíszek, persze nem az olcsó strasszos verziók, hanem a kicsit egyedibb, akár személyre tervezett, a ruhákkal harmonizáló darabok. Ráadásul a fehér sem olyan fehér már.

– A menyasszonyi ruhákban is megjelentek a színek. A púder árnyalatok például nagyon népszerűek, és a minták is, elsősorban virágminták. Nagy kedvenc a csipke, de a plasztikus anyagok is egyre nagyobb teret hódítanak. Természetesen a hercegnő fazonú ruhák sosem fognak kimenni a divatból, de az aláabroncsozott, hógömb fazonú ruhák már egyáltalán nem korszerűek – árulja el a designer, akinek kollekciója megtalálható november 5-én és 6-án a Hungexpon, az Őszi Esküvő Kiállításon is.

prieston_30

És hogy milyen különleges kérésekkel érkeznek hozzá a házasulandó ifjú hölgyek?

– Minden menyasszony extrém eset, mert vagy nagyon tudatosak abban, hogy mit akarnak, és az nem mindig jó (mert lehet téves a testképük), vagy nagyon nem tudják, mit akarnak, számukra semmi sem jó, és egyszerre minden tetszik. Ezek mindig nagyon problémás kombinációk. És az is elég gyakori, hogy másoknak akarnak megfelelni. Nagyon fontos lenne, hogy szakember véleményét kérjék ki, mert az anyukák és legjobb barátnők nem mindig objektívek – mosolyog a tervező, aki egyre több menyasszonyt öltöztet fel a nagy napra, és kollekciói nemcsak a színekkel, de a plasztikus formákkal, mintákkal és a csillogó kristályokkal is játszanak.

Őszi Esküvő Kiállítás – november 5-6. Hungexpo, G pavilon

Share