2023.03.26.
Emánuel

Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor


Izgalmas kávékóstoló kurzuson vehetett részt a minőségi kávézás magyar nagykövete, Reviczky Gábor, akit családja is elkísért a hangulatos „Cupping session”-re. A kurzus végén egy oklevelet is átvehetett a Warda Coffee csapatától, ami bizonyítja, hogy kiváló kávémester lett.
 
„Fantasztikus élmény volt részt venni ezen a különleges atmoszférájú kávé-tanfolyamon, hiszen már a környezetnek is volt egy speciális hangulata. Az ízléses helységben ott sorakoztak az elegáns kávé gépek, melyek önmagukban is nagy hatással voltak ránk. Először az volt a feladatunk, hogy a darált kávékat kellett szárazon megillatolnunk, majd megízlelnünk és ezt követően leforrázva is megnézni, hogy egyeznek-e az illat-és ízjegyek, amiket éreztünk. Többnyire az illatok alapján már sikerült megtippelnünk, hogy melyik darált kávé, melyik leforrázott kávéhoz tartozik, sikerült jól elsajátítanunk a kávékóstolás technikáját, amit a végén egy-egy oklevéllel is jutalmaztak a szakértők. Nagyon jól éreztem magam, igazán zamatos, gyümölcsös kávékat ízlelhettem, a családomra is nagy hatással volt ez a különleges nap” – mesélt élményeiről Reviczky Gábor.
„Boldog vagyok, hogy létrejöhetett ez a hasznos tanfolyam jellegű esemény a Warda Coffee jóvoltából, melyen Nagy-Bertók Anita oktató és WCE érzékszervi bíró segítségével egy bevezető tréningen vehettek részt vendégeink a pörkölőben. Megtanították nekik elméletben és gyakorlatban is, hogy milyen különleges illat-és ízjegyekre érdemes odafigyelni, ahhoz, hogy felismerjék, milyen kávébabból készült a feketéjük, mik azok a sarkalatos, különleges tulajdonságok, amikre koncentrálva egyszerűen meg tudják különböztetni egymástól a kávéfajtákat. A kóstolás során először az illat, majd az íz, selymesség, intenzitás, gyümölcsösség adtak egyre több támpontot vendégeinknek. A családias kurzus végére mindenki profi kávészakértővé vált” – mondta büszkén Eitzenberger Balázs, a Berger&Co. társtulajdonosa.
Reviczky Gábor legközelebb egy barista képzésre látogat majd el, ahol gyakorlatban is elsajátítja a kávékészítés fázisait, fortélyait, a tömörítésen át, a kiváló tejhab elkészítéséig.
Forrás :

Just Creative

Share