2023.03.26.
Emánuel

5+1 tipp a tökéletes olaszos kávéhoz


A kávérajongók már tudják, hogy egy jófajta kávéból sokkal többet ki lehet hozni, mint egy forró feketét. A Nespresso most két Limited Edition kávét kínál azoknak, akik a kávétól az íz-, illat-, és kávézási élmény mellett felfrissülést is várnak. Mindkét kávét Olaszország ihlette, és habár az Ispirazione Salentina és az Ispirazione Shakerato kapszulákhoz is készült egy-egy izgalmas kávérecept, mindkettő számos további módon elkészíthető hidegen, de még akár melegen is.  Márkosi Balázsnak, a Nespresso kávénagykövetének különleges kávés tippjei következnek.

Kávézz mediterrán módra!
A mediterrán országokban nagy hagyománya van az igazi, jéggel készült jegeskávénak és a növényi italos változatoknak is. A görögök például frappét, felhabosított, jéggel lehűtött tejeskávét isznak. Olaszország kedvence a nyári kávézók shakeratója – az intenzív fekete jeges változata egy kis cukorral és jéggel, shakerben összerázva, illetve a mandulaitallal elkészített salentina jegeskávé.

Játssz a jéggel!
Ahogy hűl a kávé, úgy jelennek meg benne vagy épp tűnnek el a különböző ízjegyek, ezért lehet más íze ugyanannak a kávénak forrón és jéghidegen. Ha egy igazán jó jegeskávét szeretnél, nagyméretű, legalább 30 grammos jégkockákra öntve készítsd el a kávét. A nagy jégkockák ugyanis rögtön bezárják az ízeket, a maghőnek köszönhetően pedig nem vizezik fel a kávét.

Hűsítsd magad otthon vagy akár útközben is!
Ha rendelkezésedre állnak a megfelelő kiegészítők, otthon is percek alatt elkészítheted a hangulatodhoz leginkább illő, mediterrán stílusú jegeskávédat. Ha útközben jegeskávéznál, például a Nomad bottle italos palackban magaddal is viheted a nyári italokat.

Tied a választás: frissítőn és hidegen, vagy melegen és kényelmesen?
Mindegy, hogy a jól megszokott forró kávé élményét, vagy egy frissítő újdonságot keresel, a két új Olaszország inspirálta kávé minden pillanatra nagyszerű választás. Akik csak feketén isszák a kávéjukat, azoknak az Ispirazione Shakerato kávékapszulát intenzív, pörkölt ízjegyei miatt ajánljuk. Ezt a kapszulát a nagyvárosi olasz élet közkedvelt kávéja, a Caffé Shakerato inspirálta, ami a forró nyári reggeleken finoman felfrissíthet, vagy melegen fogyasztva hozzájárulhat a tökéletes, kényelmes reggeli készülődés pillanataihoz.

Ispirazione Shakerato kapszulák

melegen fogyasztva: ha a jól megszokott reggeli kávéhangulatot keresed, akkor espressoként, vagy cappuccinoként készítsd el a kapszulát a kedvenc View csészédbe.

hidegen fogyasztva: először tegyél 3 g cukrot egy shakerbe, majd készíts 40 ml kávét, és öntsd rá először azt, hogy könnyebben felolvadjon a cukor. Ez után rakd bele a jeget is (3x30g) és jól rázd össze őket. Már kész is az igazi olasz hangulatot idéző Caffé Shakerato.

Az Ispirazione Salentina kávét a másik olasz jeges kedvenc, a pugliai Salento régióból származó Caffé alla Salentina ihlette. A Caffé alla Salentinát az „édesebb szájú” vagy a tejeskávé kedvelőknek érdemes kipróbálniuk. Ennek a kávénak a merész, ugyanakkor harmonikus ízjegyei Dél-Olaszország napsütéses tengerpartjait idézik, amit egy kevés édeskés mandulaitallal bársonyos és krémes textúrájúvá varázsolhatunk hidegen és melegen is, így délutáni kényeztetésnek is nagyszerű.

Ispirazione Salentina kapszulák

melegen fogyasztva: a tökéletes ízharmóniáért ristretto-ként készítsük el, és adjunk hozzá egy kevés mandalaitalt vagy tejet és egy kis cukrot is.

hidegen fogyasztva: tegyünk a pohárba jeget (2x30g), majd mandulaitalt, a tetejére pedig rétegezzünk cukorszirupot, és végül 25 ml kávét. Tálaláskor érdemes üvegpoharat használni, abban mutat a legszebben a rétegezett Caffé alla Salentina.

Olasz életérzés testközelből – akár hűvösebb időben is

A Nespresso új, Olaszország inspirálta kávéi jég nélkül, melegen fogyasztva új, izgalmas oldalukat mutatják meg, ezért érdemes kísérletezni az Ispirazione Shakerato és Ispirazione Salentina kapszulákkal! Az olasz ízvilágú kávékkal pedig most könnyedén a csizma formájú országba repítheted magad – szó szerint! A Nespresso nyereményjátékával ugyanis Te is eljuthatsz Olaszországba. Ehhez vásárolj legalább 2 doboz Nespresso Limited Edition kávét, és vegyél részt az online játékban, hogy megnyerhesd a repülőjegy ajándékutalványt vagy a Nespresso ajándékcsomagok egyikét! Részletek: https://www.nespresso.com/hu/hu/nyari-nyeremenyjatek oldalon.

A Limited Edition jegeskávé kapszulák megvásárolhatók a Nespresso Boutique-okban, a www.nespresso.com oldalon, mobilalkalmazáson és a Nespresso Club ingyenesen hívható 06 80 2582 80 telefonszámán keresztül.

További jegeskávé receptekért és inspirációkért érdemes ellátogatni a http://www.nespresso.com/recipes oldalra.

Forrás :

noguchi

Share