2024.03.28.
Gedeon, Johanna

Toto Cutugno ismét Budapestre jön!


2019. április 27-én Toto Cutugno elhozza hozzánk az utánozhatatlan olasz életérzést. Az olasz zeneszerző, énekes az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Világsztártként az 1980-as évektől jegyzik, mikor a Solo noi című dallal megnyerte a San Remo-i dalfesztivált.
 
Ezt követően sorra jöttek a nagy slágerek, mint a L’italiano (Lascate Mi Cantare), a Donna Mia, Soli, amelyek meghódították Európát és a Nagyvilágot egyaránt. 1992-ben az Insimie című dallal megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.
 
Toto Cutugno ismét Budapestre látogat önálló nagykoncerttel, 75. születésnapja alkalmából. Elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok által közvetített hamisítatlan mediterrán életérzést. 2019. Április 27.-én ismét fővárosunkban köszönthetjük a Művészt!
 
A közel két órás koncerten elhangzanak a nagy világslágerek, mint a L’italiano, a Solo noi, a Donna donna mia, Soli, Innamorati, csakúgy, mint a Serenata vagy az Insimie c. dalok. Számos dalt ezúttal, szimfonikus zenekari kísérettel tekinthet meg a budapesti közönség. A szimfonikus zenekart vezényli: Alterisio Paoletti Karnagy úr.
Toto Cutugno szívesen vállalta a felkérést, szinte az első szóra igent mondott, nagy örömét fejezte ki egy személyes üzenetben, mely szerint örömmel és boldogan tér vissza Budapestre ismét önálló koncerttel, a Tüskecsarnokban!
Share