2024.03.28.
Gedeon, Johanna

Leonardo DiCaprio már nem fél a haláltól


Bosszúwesternben tajtékzik Leonardo DiCaprio, aki vitathatatlanul is az Oscar-díjra hajt, legalábbis az előzetes alapján ez az első érzésem támadt.

Az 1800-as években játszódó igaz történetet Alejandro González Iñárritu jegyzi, amiben DiCaprio egy Hugh Glass nevű vadászt alakít, akit megtámad egy medve, és súlyos sérüléseket szenved (a vadállat letépi a fejbőrét, szétmarcangolja a hátát). Két társa azonban segítség helyett kirabolja és sorsára hagyja. Viszont Glass mégis túléli az esetet, és kétezer mérföldet tesz meg gyalog azért, hogy revansot vegyen a két gazfickón.

Birdman rendezője imádja az őrült dolgokat, legalábbis filmjeiből ez jön le, így nem meglepő, hogy az 1800-as években játszódó igaz történetben DiCaprio-t választotta, aki egy Hugh Glass nevű vadászt alakít. A medvetámadást ért pasast két társa kirabolja és magára hagyja. Ám ez nem marad megtorlás nélkül, igazi bosszúhadjárat alakul ki. A filmet Iñárritu (Korcs szerelmek, 21 gramm, Birdman) rendezi, a forgatókönyvet Mark L. Smith (Elhagyott szoba) írta, Michael Punke 2002-es azonos című regénye alapján. Inarritu számítógépes trükkök és mesterséges fényforrás használata nélkül készítette el a filmet, ami elképesztően hatásvadász hangulatot ébreszt. Leo mellett Tom HardyWill PoulterLukas Haas és Domhnall Gleeson is bevállalta a filmet. Amerikában karácsonykor kerül bemutatásra a mozi, hazánkban még nincs hír a premierről.

Update (2015. 11. 11.): Újabb feliratos előzetes

A VISSZATÉRŐ/The Revenant – Amerikai bemutató: 2015. december 25.

Share