2024.04.24.
György

Felfordul a világ az Ivan & The Parazol új klipjében!


Itthon eddig nem alkalmazott filmes technikával készült a fiatal rock’n’roll zenekar legújabb –  Michel Gondry és a hatvanas évek kísérleti filmjeinek világát egyszerre idéző – egysnittes videója. A Cold & Deep a csapat harmadik, The All Right Nows címet viselő lemezének szintén harmadik beharangozó dala – az albumot először november 21-én, egy rendhagyó premier-bulin vehetik kézbe a rajongók a Toldi Moziban.

A klip Damokos Attila rendező és Nagy Marcell operatőr közös munkája – az alkotók karakteres, fekete-fehér kubista világot teremtettek, amely az álló- és a mozgókép határán táncol a Cold & Deep lüktető ritmusára. Az izgalmas és dinamikus videóban a banda különböző terekben és helyzetekben adja elő a dalt, amelynek szövege a szerelem lejtős útjain kalauzol végig.

„A Cold & Deep egy olyan tipikus párkapcsolati helyzetet jár körbe, amikor az egyik fél jobban szereti a másikat, ami nem mindig egyszerű.” – mesélte a csapat frontembere, Vitáris Iván. “A klip egyik különlegessége, hogy a nyitó- és a zárókép is az albumborítónk. Hogy a végén három dimenzióban is életre keljen a fotó, teljes valójában felépítettük alterego zenekarunk, a The All Right Nows rajongójának virtuális szobáját, aki az utolsó képkockákon „élőben” tartja kézben a lemezt.”Cold&Deep_werkA találékony perspektíva-váltás alaposan kimozgatja a nyaki csigolyákat, ha követjük az összes kamerállást, amivel körbejárták a stúdióteret a készítők a folyton mozgó díszletek között.

„Hihetetlen csapatmunka eredménye ez a klip. A stáb egyik fele a kamera dobókocka-szerű keretét mozgatta egyik oldalról a másikra, a többiek pedig a díszletet rendezték a megfelelő helyre, miközben Ivánék rohangáltak a kamera mögött, hogy odaérjenek a következő szettbe. Mivel vágás nélkül dolgoztunk, mindennek pontosan ugyanarra az ütemre kellett történnie. Nagyon jó és izgalmas feladat volt, kábé mint egy tízórás színházi performansz.” – mesélte a rendező, Damokos Attila.

Az új koronggal november 21-én a Toldi moziban lehet először találkozni, ahol az Ivan & The Parazol bemutatja az azonos című dokumentumfilmet is az új anyag születéséről, Müller András rendezésében. Ezen kívül kiállítás nyílik az album dalai által inspirált használati tárgyakból, melyek márkaként viselik magukon a számcímeket. Az alkotásokat kortárs művészek és dizájnerek tervezték, kifejezetten a Parazol lemez megjelenésének alkalmából. A zenekar december 3-án tartja lemezbemutató koncertjét az A38-on, amire már most, bő három héttel a dátum előtt elfogyott az összes jegy!

Share