2024.04.25.
Márk

Nassolj és fedezd fel közben a világot!


Egy minőségi csokoládé sokkal többet adhat egy ízélménynél – vallja Nagy Judit, aki híradósból lett csokoládétervező és kommunikációs szakember. Judit vadonatúj kollekciója, az Iránytű, különleges bonbonjai mellett önmagunkra fordítható idővel ajándékoz meg bennünket.nj08Három éve tűnt el a televízió képernyőjéről Nagy Judit, ám azóta sem tétlenkedik, csupán a nyilvánosság helyett szenvedélyének él. Életében minden jelen van, amivel eddig foglalkozott. Csokoládét tervez, speciális csokoládékóstolókat, élményprogramokat és különböző tréningeket tart. Legújabb, Iránytű csokoládéválogatásával nem csak az ízlelőbimbókat célozza meg, hanem Föld körüli utazásra invitálja azokat, akik megkóstolják a különleges édességet, ráadásul – egy multimédiás melléklet segítségével – égtájanként más és más kérdésekkel vezeti a kóstolót, hogy olyan dolgokon gondolkodhasson el, amire a hétköznapok gyors tempójában nem jut ideje.

“Kislánykorom óta rajongok a csokoládéért! A sok ízlelés és a csokoládékészítés különös módon hatott a személyiségemre. Rádöbbentem arra, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben az anyagban” – mesélte Judit. – “Ez az új kollekció egy 8 napos Földkörüli utazás. 8 égtáj, 8 bonbon, 8 íz, 8 kérdés. Az Iránytű kollekció egy ajándékba kapott idő, amit magunkra fordíthatunk. Lehetőség arra, hogy egy kicsit játsszunk illatokkal, ízekkel, és közben olyan dolgokon gondolkodjunk el, amire sosem jut időnk. Hiszem, hogy a magunkra szánt idő busásan megtérül. Ki tudja kit hová vezet el ez az ízes utazás? Az irányt mindenki magának jelöli ki, én csak az édes iránytűt adom hozzá!nj05Az Iránytű kollekció tervezésében Judit együtt dolgozott Karl Harrer csokoládémesterrel, aki a 2015-ös International Chocolate Awardson aranyérmet nyert világbajnok csokoládéjával.

“Alázatos, szerény, precíz, pontos és rendkívül kreatív ember. Az ízfejlesztés során csak egymásra néztünk és tudtuk melyik íz az, amin még dolgozni kell. Mindketten maximalisták vagyunk, a legjobbra törekedtünk. Amikor megszületett a végleges íz és forma, azzal a kedves és kicsit huncut nézésével csak rám mosolygott. Nekem ezek az élet igazán ízes pillanatai. Hálás vagyok azoknak, akik lehetővé tették, hogy az álmom valósággá legyen. Rengeteg munka, sokféle kihívás és nagy tanulási folyamat volt ez, ami gazdagabbá és teljesebbé tett. Szeretném, ha ezek a gondolatok és érzések a csokoládé burkának roppanásával megédesítenék mások életét is!” – árulta el Judit.

Az élménycsokoládét az enje.hu-n és a Fromage Delikátban lehet megvásárolni!

Share