2024.03.19.
József, Bánk

A ByTheWay egykori énekese új arculattal jelentkezik


OliverFromEarth, azaz Patocska Olivér 2016 tavaszán, több éves kihagyás után egyből egy erős kezdéssel tört be a zeneiparba: a „Ne félj” egy szexi, túlfűtött dal- és klip kombináció, amely még a mai napig megdobogtatja a női nézők szívét. Az énekes új, őrült dallal és klippel indítja az őszt: az első megjelenés, a „Ne félj” után megjelenő „Crazy” egy merészebb stílusú és témájú dal, amelyet számos más szerzemény követ majd a jövőben. Oliver a földről jött, ugyanolyan ember mint mi, és van mondanivalója. Szerintünk érdemes lesz figyelni.

 
OliverFromEarth_CrazyOlivér most egy újabb dallal készült, a „Crazy” egy kísérletezőbb, merészebb, megosztóbb stílusú dal, amely a „Ne félj” testiségével szemben egy lelki problémát céloz meg. „A dal egy elveszett lélekről szól, aki nem találja a helyét a világban. Próbál beilleszkedni, próbál a közösség része lenni, de sikertelenül. Annyira feszélyezi a magánya, hogy másra sem tud gondolni egy idő után. Úgy éli le az életét, hogy nem is élt benne.”
 
Bár a szám egy egyénről szól, Olivér szerint egy általános társadalmi problémáról van szó: „Képesek vagyunk alkalmazkodni akár random emberekhez is, és ahelyett, hogy a valódi gondolatainkat osztjuk meg velük, sokkal inkább hasonulunk a véleményünkkel, csak hogy ne konfrontálódjunk.” A „Crazy”-hez videoklip is készült, amely egy experimentális, Dali tudatfilmhez hasonlít a leginkább: szélsőséges figurákkal, megtört, torz képekkel ábrázolja a dalban szereplő kizökkent világot és a benne magányosan menetelő Olivért. Az önmaga által bekorlátolt ember képe meg is jelenik a videóban: a klip a fiúval zárul, ahogy egy kis kalitkában tartja magát.
„A zeném újszerű, OliverFromEarth teljesen eltér az eddig ismert Patocska Olivértől. Igyekszem nagyon őszinte popdalokat írni, amelyekben vegyülnek az alternatív és a brit underground stíluselemek is. A célom az, hogy teljesen eredeti tartalommal töltsem meg őket, mindenféle klisét mellőzve. Igyekszem átadni magam a dalaimban, és mindent, ami én vagyok. Legyen az filozófia, magánélet, erotika.” – foglalta össze az új arculatot Olivér. 
Share