2024.04.18.
Andrea, Ilma

A Madách Színház színpadán ünnepel a Mamma Mia!


A Madách Színház mérföldkőhöz érkezett. November 23-án ünnepi előadás keretein belül kétszázadszor csendülnek fel az ABBA-dalok az esküvőre készülő görög szigeten.
 
A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. Így 2014 szeptemberében önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel kerülhetett a darab a magyar nézők elé. Eddig 6 kontinens 40 országában játszották az eredeti produkciót, 21 nyelvre fordították le és több mint 60 millió ember látta már. A Madách Színház előadását Budapesten és a Szegedi Szabadtéri Játékokon eddig összesen 204 800 néző látta!
 
Az előadást hármas szereposztásban játsszák, Donna Sheridan szerepén három színésznő: Gallusz Nikolett, Koós Réka és Kováts Kriszta osztozik, Sam Carmichaelt Nagy Balázs, Sasvári Sándor és Stohl András játssza. Donna lányát Muri Enikő és Simon Boglárka, Billt Hajdu István és Szerednyey Béla, Harryt pedig Molnár László és Weil Róbert alakítja felváltva. Az előadást Szirtes Tamás rendezte.
 
A kétszázadik előadáson azonban a nézőknek nem kell választani a szereposztások között, mert az előadás minden szereplője színre lép.
Forrás :

Madách Színház

Share