2024.05.21.
Konstantin

Közös műsort kap Várkonyi Andi és Fördős Zé!


Február 11-én ismét benépesül a Corinthia Grand Hotel bálterme: immár 18. alkalommal rendezik meg a Story Ötcsillag- és Érték-díj átadó Gálát. Várkonyi Andrea és Fördős Zé idén is biztosan ott lesz az év egyik legnagyobb társasági eseményén. A korábbi években díjazottként vonultak végig a vörös szőnyegen, ezúttal viszont házigazdaként szórakoztatják a vendégeket.
 
A Story magazin olvasói 5 kategóriában választották meg a tavalyi év legjobbjait, a szakmai kuratórium – amelynek tagjai Kovács Ági, Miklósa Erika, Pataki Ági, Cserhalmi György és Rózsa György – pedig az Érték-díjakról döntött. A hagyományoknak megfelelően az elismeréseket kapó közéleti és médiaszemélyiségek, művészek, valamint sportolók névsora azonban csak az estéllyel egybekötött díjátadón derül ki. A nagyszabású rendezvény még számos meglepetést tartogat, az viszont már biztosan tudható, hogy Várkonyi Andrea, valamint Fördős Zé vezetik a gálát.
 
Andi 2012-ben a legjobb női műsorvezetőnek járó kitüntetést kapta. Akkor nemcsak az elismeréssel, de gyönyörű ruhakölteményével is felhívta magára a figyelmet. Mint azt megtudtuk tőle: ezúttal is saját stylist gárdával készül.
„A stylist csapatom már elkezdte kigondolni, hogy milyen ruha lenne számomra a legmegfelelőbb. Lassan 15 éve dolgozunk együtt a műsoraimban is, így abszolút megbízom az ízlésükben. Az az emlékezetes rózsaszín estélyi – amely öt éve olyan nagy sikert aratott –, is nekik volt köszönhető.” – nyilatkozta Andi, aki megtisztelőnek tartja, hogy felkérték az est háziasszonyának. „Nagy örömmel fogadtam el ezt a kitüntető feladatot, és örülök, hogy Fördős Zé lesz a partnerem. Személyesen még sosem találkoztunk, de a párom, Gábor rádióműsorában volt már vendég és a munkásságát is jól ismerem. Nagyon szimpatikus. Egy jó műsorvezető a megfelelő humor mellett kellő eleganciával is rendelkezik, és Zében szerintem mind megvannak ezek a remek tulajdonságok.
 
A műsorvezető a korábbi években számos alkalommal tiszteletét tette a rendezvényen, így nem csoda, hogy megannyi emlék köti a gálához. „A legszívesebben természetesen arra emlékszem, amikor az olvasók díjaztak; megható pillanat volt. Főleg azért, mert ott volt Gábor is, aki korábban szintén kapott már Ötcsillag-díjat” – mesélte Andi.
Fördős Zé a tavalyi gála előtt szívesebben töltötte idejét a konyhában, mint a készülődéssel. Ezúttal talán kicsit más lesz a helyzet? „Nem kizárt, hogy az idei gálaest előtt is a főzős videóim felvételén fogok dolgozni, főleg most, hogy az online magazinom létrejöttén is munkálkodunk. Nem vagyok az a típus, aki lejárja a lábát a megfelelő ruháért, de mivel ez egy komoly esemény, amelyen ezúttal műsorvezető is leszek, biztos, hogy kérem majd egy stylist segítségét. Ettől függetlenül abban bízom, hogy ez egy gyors és fájdalommentes ügy lesz.” – felelte nevetve a gasztronómia szerelmese, aki 2016-ban a Konyhafőnök stábtagjaival, az év tévés produkciójának díjazottjaként volt jelen.
Zé nem tagadja, hogy leginkább főzős műsorokban érzi otthon magát, de ettől függetlenül imádja az új kihívásokat is. „Számomra ez egy óriási megtiszteltetés; jólesik, hogy gondoltak rám. A gasztroműsoraim már rutinfeladatnak számítanak, a Story Gála egy egészen más műfaj. Van bennem némi izgatottság, de kifejezetten pozitív értelemben. Minden hasonló kihívást szeretek és most is megpróbálom majd kihozni a legjobbat magamból. Tavaly nagyon jól éreztem magamat, remélem, idén sem lesz másként!– hangsúlyozta Zé, aki magánál jóval tapasztaltabb műsorvezetőnek tartja Andit, úgyhogy biztos benne, hogy remek párost alkotnak majd.
Share