2024.04.26.
Ervin

Olaszországi buszbaleset: Lelki gondozással segít a Magyar Református Szeretetszolgálat


A péntek éjszakai, tragikus olaszországi baleset megrendítette az egész országot. A Magyar Református Szeretetszolgálat azonnal felajánlotta segítségét, így a tragédia valamennyi érintettjének rendelkezésére áll a Szolgálat krízisintervenciós lelkigondozói csoportja.

A Református Szeretetszolgálat szakemberei felajánlották segítségüket az olaszországi buszbalesetben érintett budapesti gimnáziumnak, a fasori református gimnáziumnak, a túlélőknek és hozzátartozóknak. Az egyeztetések során egyértelművé vált, hogy ebben a nehéz helyzetben legfőképp lelki segítségnyújtásra van szükség. A Szeretetszolgálat így felajánlotta hosszú távú együttműködését az érintetteknek, hogy segítséget nyújtson a tragédia feldolgozásában.

A természeti- és emberi mulasztásból történő katasztrófák lelkileg, pszichésen is különleges terhet rónak a katasztrófát átélő emberekre. A különleges helyzet sajátos, speciális lelkigondozói eljárásokat kíván, mint például a kríziskezelés, vagy a traumás és poszttraumás élethelyzetek kezelése. A krízisintervenciós lelkigondozói csoport tagjai olyan önkéntes segítő szakemberekből állnak, akik alapvégzettségük mellett speciális lelkigondozói végzettséggel (pasztorálpszichológiai, mentálhigiéné, stb.) is rendelkeznek.

Péntek este a veronai autópályán, San Martino Buon Albergo közelében egy magyar diákokat szállító busz oszlopnak ütközött és kigyulladt. A balesetben az első hírek szerint legalább tizenhatan életüket veszítették, legalább harminckilencen megsérültek.

Megrendüléssel fogadta a buszbaleset hírét a Magyar Református Szeretetszolgálat minden munkatársa és önkéntese. Minden érintettnek, hozzátartozónak sok erőt, vigasztalódást és a sérülteknek mielőbbi felépülést kíván.

 

Share