2024.04.19.
Emma

Árva gyerekekről énekel Oláh Gergő


Mellbevágó dallal jelentkezett Oláh Gergő. Az énekes egy nagyon komoly ügy mellé állt, a Hozzád bújnék című szerzeménnyel az árva gyerekek helyzetére, és az örökbefogadásra szeretné felhívni a figyelmet.
 
Hónapokig tépelődött Oláh Gergő, hogy elvállalja-e a Hozzád bújnék című dal előadását. Az énekes úgy érezte, a nóta olyan erős érzelmeket vált ki belőle, nem biztos, hogy azt sikeresen elő tudja adni. Végül úgy döntött, muszáj, hogy kiálljon a dalban megénekelt ügy, azaz az adoptálás mellett.
 
„Közhelyesen hangzik, de jelen esetben tényleg igaz: egyszerűen rám talált ez a téma. Még most sem vagyok benne biztos, hogy nem érzékenyülök majd el a színpadon állva, miközben a dalt éneklem, de azt éreztem, muszáj kiállnom, hogy végre beszéljünk az örökbefogadásról. Magyarországon ugyanis nagyon kevés szó esik az adoptálásról, az árva gyerekek láthatatlanok. Salgótarjánban gyermek és ifjúsági felügyelőként dolgoztam, láttam, ahogy elszakítottak gyerekeket a családjuktól, és azt is, ahogy sokakat eldobtak. Láttam, ahogy ezek a gyerekek sírnak, nem értik, mi történik velük, ezért is próbáltam sokat foglalkozni velük. Ezek az emlékek még most sem hagynak nyugodni, valamit tenni szeretnék ezekért a kölykökért” – magyarázta Gergő – „Üzenni szeretnék az embereknek. Anyukám egy gyermekotthonban dolgozik, csalódottan meséli mindig, hogy évek óta egy gyermeket sem fogadtak örökbe. Ezek a srácok szülő nélkül nőnek fel, 18 évesen mindenféle támasz nélkül kerülnek ki a nagyvilágba, pedig még akkor is gyerekek, kellene, hogy valaki foglalkozzon velük, mert könnyen kisiklik az életük” – taglalta az énekes a torokszorító tényeket.
„Nekünk a feleségemmel, Nikivel négy gyönyörű gyerekünk van, de beszélgettünk róla, hogy ha másként alakult volna az életünk, és nem lettünk volna ilyen szerencsések, biztosan nem hezitáltunk volna az örökbefogadáson. Ezzel a dallal szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy az ökörbefogadás egy valódi opció, ezzel tényleg megmenthetnek egy életet” – tette hozzá Oláh Gergő.
 
A Hozzád bújnék című szerzemény A Dal 2019 című műsorban is felcsendül majd. Szövegíró: Osztás Mária, zeneszerző: Mészáros Murphy Gábor/Vigh Arnold.
Share