2024.05.24.
Eszter, Eliza

Négy év után itt az első Fluor szólódal!


Fluort sokan elsősorban a Wellhello egyik frontembereként ismerik, de közismert róla az is, hogy a kezdetek óta ír szólódalokat is, hiszen így robbant be annak idején a köztudatba.
 
Az elmúlt négy-öt évben minden kapacitását az elnöki zenekar kötötte le, de időközben sok olyan élmény és gondolat felgyülemlett benne, amik inkább személyes vonalat erősítik. Így amellett, hogy teljes gőzzel készülnek a június 14-i Budapest Parkbéli Wellhello koncertre új dalokkal és klipekkel, elérkezett az ideje, hogy a szólódalokból is megmutasson néhányat.
Tudjuk, hogy Fluornak a vérében vannak a frappáns szövegek és a kreatitvitás, így a frissen meg-jelent Ittalvós című szólódala is egy különleges és rendkívül személyes élethelyzetet mutat be. A dalhoz hasonlóan a videóklip is extra lett, melyet Emil Goodman álmodott meg. A végtelenül körbe-körbe járó jelenetekben Fluor maga szerepel, egy friss párkapcsolat elején a lánnyal, aki a való életben is a barátnője már egy ideje.
 
A klipről és a dalról Fluor csak így nyilatkozott: “Bár már ezer éve ismerjük egymást, csak idén alakult a barátság valami többé. Február 14-én forgattuk a klipet, és ott éreztük, hogy valami átfordult, így onnan számoljuk a kapcsolatunkat is. Az Ittalvós az első dal a lemezről, amin sok év után ismét Mr. Joekerrel dolgozom. Az album a tét nél-küli kiírásáról szól annak, amit megéltem, megélek vagy épp megjósolok, megérzek, többek között olyan közreműködőkkel mint Norba, Deego vagy a Hősök. A borító Rubik munkája, a Fluor-logót pedig Mentha tagelte fel. Mondanám, hogy vissza a múltba, de az az underground forma már nem leszek, aki régen voltam, viszont stílusában egyesek biztosan felfedeznek majd ismerős elemeket. Szabad megfejtések, gondolatok a nehezebb és a boldogabb napokról, lefejtve minden olyan réte-get, ami közénk állhat és sokszor közém és közétek is állt. Amit nem mertem kihozni, kiírni, most egy hosszú beszélgetés alatt előkerül.”
A nagylemez dalai mellett pedig Tomi legfőbb projekjte, a Wellhello újdonságain is nagy erőkkel dolgozik Diazzal. Hamarosan érkeznek az új dalok és klipek, június 14-én pedig a Budapest Park-ban adnak egy izgalmas, “elvarázsolt” koncertet. Addig viszont még további Fluor szóló is érkezik majd a Time-Lapse című lemezről – a következő április végén!
Share