2024.03.28.
Gedeon, Johanna

A Simply Red 11 év után visszatér Budapestre!


Miután nyilvánosságra hozták Blue Eyed Soul című új stúdiólemezük november 8-i megjelenését, a Simply Red bejelentette várva várt, jövő évi, 33 állomásos európai arénaturnéját.
 
Az egyik legsikeresebb angol koncertbandához méltóan, óriási show-val készülnek, amelynek keretében az új szerzemények mellett eljátszák tündöklő karrierjük összes nagy slágerét is; többek között a Stars, a Holding Back The Years, a Fairground, valamint a Money’s Too Tight To Mention felcsendülésére biztosan számíthat a közönség. Ez a vadonatúj turné hosszú évek után végre Budapesten is látható lesz, 2020. november 23-án a Simply Red a Budapest Arénában ad koncertet!
 
A Simply Red az alábbi európai városokban lép majd fel:
 
2020. október
6. NEWCASTLE, Newcastle Arena
7. HULL, Bonus Arena
9. GLASGOW, SSE Hydro
10. LEEDS, First Direct Arena
11. LIVERPOOL, Arena
13. DUBLIN, 3Arena
16. BIRMINGHAM, Resorts World Arena
17. MANCHESTER, Arena
18. NOTTINGHAM, Arena
20. CARDIFF, Arena
21. BRIGHTON, Centre
23. BOURNEMOUTH, International Centre
24. LONDON, The O2
29. HAMBURG, Barclaycard Arena
30. HANNOVER, TUI Arena
31. LIPCSE, Arena
 
2020. november
2. BERLIN, Mercedes Benz Arena
3. DORTMUND, Westfalenhalle
4. KÖLN, Lanxess Arena
6. FRANKFURT, Festhalle
7. MANNHEIM, SAP Arena
8. MÜNCHEN, Olympiahalle
10. BÉCS, Stadhalle
12. ZÜRICH, Hallenstadion
13. PÁRIZS, Zenith
14. ANTWERPEN, Sportpaleis
16. MILÁNÓ, Forum
18. STUTTGART, Schleyerhalle
20. POZSONY, NTC
22. PRÁGA, Forum Karlin
23. BUDAPEST, Budapest Aréna
25. VARSÓ, Torwar
27. AMSZTERDAM, Ziggo Dome
 
A teljeskörű jegyértékesítés szeptember 20-án 10 órakor kezdődik. A hivatalos rajongói klub tagjainak elővásárlási lehetőség szeptember 17-án 10 órától, a regisztrált Live Nation tagok szeptember 19-én 10 órától élhetnek előzetes jegyvásárlási lehetőségükkel. Az európai turné állomásaira különleges ajándéktárgyakat is tartalmazó hivatalos VIP csomagok vásárlására szintén lehetőség nyílik, kizárólag online, az eventtravel.com oldalon keresztül. Mick Hucknall az 1985-ös, korai kezdetektől a Simply Red dalszerzője és vezetője, akit már 1986 óta Ian Kirkham szaxofonos egészít ki. A jelenlegi banda felállása 2003 óta változatlan, és az új turnén igazán kiteljesedhetnek majd. “Azt akarom, hogy élvezzük a zenélést, a közönség pedig keljen fel és mozogjon, és mindenki tegye bele a szívét a buliba. Az egész a groove elkapásáról szól” – mondta az énekes.
A Blue Eyed Soul albumot élőben rögzítették, csupán néhány utólagos felvétellel egészítve ki a British Grove Studiosban, Londonban. Mind a tíz dalt – köztük a szenzációs, új Thinking Of You kislemezt – Mick Hucknall írta, és Andy Wright-tal együtt producelte, akivel már hosszú ideje dolgoznak együtt. Zeneileg a klasszikus funk és soul vonal érvényesült: Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown és a Tower of Power stílusa köszön vissza. “Nagyon várom már, hogy élőben játszhassam ezeket a dalokat, mert úgy a legjobbak. Jól akarok szórakozni” – nyilatkozta Mick Hucknall a hamarosan megjelenő lemez kapcsán.
 
A Blue Eyed Soul album már előrendelhető.
 
További infó: www.simplyred.com
 
A budapesti koncert kapcsán információ:
Forrás :

livenation.hu

Share