2024.04.24.
György

Megnyílt a 15. ARC Kiállítás


Magyar álom címmel nyílt meg szeptember 11-én a 15. ARC plakátkiállítás Budapesten, az 56-osok terén, ahol csaknem 100 alkotást láthatunk.

Az idei pályázatra több mint 1100 pályamunka érkezett, ebből 94 alkotás látható a kiállításon, 80 külön óriásplakáton, 14 pedig úgynevezett gyűjtőplakáton. A zsűri az első díjat Kelemen Orsolya Magyar feeling című alkotásának ítélte.geszti_arc_2015

“Az ARC az elmúlt években egyre inkább a szabad véleményalkotás civil fóruma lett” – mondta el a kiállítás megnyitásával egybekötött díjátadón Geszti Péter, az ARC egyik alapítója. Kiemelte, azért tartják fontosnak a kiállítást, mert általa olyan vélemények is el tudnak jutni a közönséghez, amelyek amúgy fennakadnának a média szűrőin.

Díjazottak:

A 94 kiállított pályaműből 3 díjazottat választott a zsűri, valamint idén is kiosztotta a legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz díjat. 3 plakátterv különdíjat kapott.
Első helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Magyar feeling” című alkotásával.
arc2015_01A másodiknak járó díjakat Faragó Sándor kapta, „Merj nagyot álmodni!” című munkájáért.arc2015_03arc2015_02A harmadik helyezett pedig Kiss Ferenc lett „Ismeretlen festő” című alkotásával. A Borz díj tulajdonosa „Rémálom” c. pályamunkájával Gutema Dávid lett. A Hammer Marketing Shop különdíját, a Nassli Viktor „Duplagondol” c. pályamunkája nyerte el, melyet a zsűri azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt, Edőcs Zsófia és Kovács István nyerték, „Vissza a jövőbe!” című alkotásukkal. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Kutyatár „Minden, ami kutya” különdíját „Bátor” c. plakátjukkal Mester Kata, Mester Éva Hajnalka nyerte.

arc2015_04

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek, az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére október 7-én kerül sor. Addig is like-okkal lehet támogatni a kedvenceket.

Idén tárlatvezetéseket is tartanak a plakátkiállításon, így a közönség mások mellett Till Attilához, Winkler Nórához vagy Geszti Péterhez csatlakozva ismerheti meg behatóbban a kiállított műveket. A plakátok szeptember 27-ig lesznek láthatók a téren.

Share