2024.04.26.
Ervin

Ő teszi horrorrá az idei karácsonyt


2015 karácsonyát Krampusz fogja tönkre tenni, legalábbis a mozikban, amihez megérkezett az első előzetes. A decemberi horrorvígjáték, a Krampusz címet kapta és Michael Dougherty rendezte.

Főszerepekben Adam Scott (Városfejlesztési osztály – sorozat, A (sz)ex az oka mindennek), Toni Collette (Exek és szeretők, Hatodik érzék), Allison Tolman (A szökés) és Emjay Anthony (A séf, A lázadó). A film az andalító karácsonyi mesék paródiájaként is felfogható, amennyiben szenteste nem a szokásos jótét lények látogatják meg a történetben szereplő diszfunkcionális családot, hanem egy szerencsétlen fordulat folytán egy csomó szörnyeteg, akiket egy ősi démon, a Krampusz idézett meg. A film egyik különlegessége, hogy a manapság diavatos számítógépes trükkök helyett klasszikus bábutechnikával keltik benne életre a mesebeli szörnyeket.

A történet egy nem éppen jól működő családról szól, akik elhatározzák, hogy ennek ellenére együtt töltik az ünnepeket, de Max hátat fordít a karácsonynak, aminek az lesz a következménye, hogy magukra szabadítja a poklot. A Krampusnak nem igazán tetszett Max döntése, ezért úgy dönt, hogy meglátogatja a családot egy kis hentelésre, akik kénytelenek együtt küzdeni a túlélésért.

A rendező leszögezte, hogy a Krampusz nem a megszokott rém, amiket a hagyományos horrorkomédiákban szoktak elővezetni. „Rengeteg régi illusztrációt néztem át, és komplex lénnyé gyúrtam a démont, aki nem egyértelműen sötét figura” – mondta Dougherty. A Krampusz egyébként azért sértődik meg, mert a filmbeli család elfordult a hagyományos karácsonyi értékektől, ami értékelendő motiváció. Íme az első előzetes:

Krampusz – Premier: 2015. december 3.

Share