2024.04.24.
György

Ákos új stúdióalbummal és 360 fokos klippel tér vissza


Ákos három év után új stúdióalbumot ad ki MÉG EGYSZER címmel. Az új lemez megjelenésével egy időben mutatja be a címadó dalra készült, innovatív klipet is, amelyet 360 fokos kameratechnikával rögzítettek. A megjelenést exkluzív, zártkörű klubkoncerttel ünnepli az Akvárium Klubban, de az igazi, nagyszabású lemezbemutatóra 2015. december 17-én a Papp László Budapest Arénában kerül sor. Új dalokat tartalmazó anyaga legutóbb három évvel ezelőtt, 2012 őszén jelent meg, 2084 címmel, amely platinalemez lett, és Ákos eddigi leglátogatottabb koncertsorozatát hozta el.

A legújabb, MÉG EGYSZER című korong Ákos tizennyolcadik magyar nyelvű szólóalbuma, amely 2015. szeptember 29-én kerül a boltokba. A szintirock hangvételű, 54 percet meghaladó játékidejű kiadvány tizenhárom új dalt tartalmaz. Az albumról több szerzeményt ismerhet már a közönség: a programadó ÚJRAKEZDHETNÉNK mellett szerepel rajta a Youtube-on jelenleg a hárommilliós nézettség közelében járó IGAZÁN című dal, amely 2014 egyik legnagyobb rádiós sikere volt, emellett címadó szerzeménye lett egy platinalemezes EP-nek és a most is zajló, a befejezésre várhatóan 170 ezres (!) látogatottságú koncertturnénak.

A korábban soha nem hallott szerzemények közül kiemelkedik a himnikus MÉG EGYSZER, a slágervárományos UGYANÚGY, a dörgedelmes KEDVESNŐVÉREK és az akusztikus hangszerelésű ÁTÖLEL. A sokszínű, mégis egységes megszólalású anyagon a szintetizátorok mellett vonósok, élő dob, rengeteg elektromos- és akusztikus gitár, valamint basszusgitár is megszólal. A felvételt Lepés Gábor hangmérnök rögzítette és keverte Ákos stúdiójában, a borítófotókat Emmer László és Juhász Viktor fotóművész készítette. A kiadvány CD-változata izgalmas fotóanyaggal illusztrált szövegkönyvvel, exkluzív Super Jewel Box kivitelben kerül a boltokba. Ákos egyedi hangzás- és szövegvilágú MÉG EGYSZER című lemezéről bízvást elmondható, hogy az év egyik leginkább várt magyar albuma.

Akos_Megegyszer

“Komoly munkát sűrít az anyag. A dalokat tavaly kezdtük írni, a szerzői munka folytatódott az idei intenzív koncertszezon kellős közepén is. Lényegében az előadások közti szünetekben rögzítettük a lemezt. A szövegeket szokás szerint én jegyzem, a zenék többségéért Hauber Zsolti felel, de két dalnak Lepés Gábor a zeneszerzője, csakúgy mint jómagam. A végső hangszerelések és a lemez audiofil hangzásának kialakítása igazi csapatmunka volt. Ódivatú szerző-előadó vagyok, hiszek abban, hogy a dalszerzés és a hangfelvételkészítés is önálló művészeti ág. Ez a hozzáállás jelenik meg a Még egyszer dalaiban és megszólalásában is.” – nyilatkozta az énekes.

A címadó MÉG EGYSZERhez különleges klip is készült a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával, 360 fokos kameratechnikával, mobileszközökön és speciális, virtuális valóság-szemüvegeken is megtekinthető formátumban. A különleges technológia révén szabadon nézelődhetünk Ákos klipjében, magunk is részesei lehetünk az eseményeknek.

„Mindig is vonzottak az innovatív technikai megoldások, és motiváló erőként éltem meg a folyamatos technikai fejlődést a munkám során. A Samsunggal való együttműködés révén lehetőségünk nyílt rá, hogy a legmodernebb technológiát használva egy teljesen új formátumot próbálhassunk ki. Kemény forgatáson vagyunk túl, a legrázósabb része az volt, amikor a víz alatt kellett énekelnem egy fémpanelhez rögzítve. Ijesztő volt a fulladás-közeli élmény, de sok őrültséget vállaltam már a dalok kedvéért, és remélem, a közönség is visszaigazolja majd a befektetett munkát. Szeretnénk, ha egyedülálló élményt nyújtana az új album és a különleges formátumú klip is” – fűzte hozzá Ákos.

A hanghordozó országos megjelenésének napján zártkörű Premier Esten, exkluzív klubkoncerten lép fel zenekarával a budapesti Akvárium Klubban. A Telekom támogatásával megvalósuló, igazán különlegesnek ígérkező zenei eseményre Ákos hivatalos Facebook-oldalának játékában résztvevő és a MobilTárca szolgáltatásra regisztráló szerencsés rajongók nyerhettek páros belépőt.

A napokban fejeződik be az IGAZÁN / TURNÉ 2015 című koncertsorozat, amely 17 állomáson volt látható, és közel 170 ezer érdeklődőt vonzott. Ákos és zenekara a turné után 2015. december 17-én lép színpadra: idén is a Papp László Budapest Arénában zárul az év, itt mutatják be a legújabb stúdióalbum, a MÉG EGYSZER dalait. Érdemes most is időben beszerezni a belépőket, mert komoly érdeklődés mutatkozik az évzáró nagykoncert iránt.

Jegyek a www.akos.hu webáruházában és az Eventim hálózatában!

Forrás :

Magneoton

Share