2024.04.20.
Tivadar

Sztárok és olimpikon sportolók futottak a fogyatékkal élő gyermekekért


Közismert színészek, sztárok, olimpikon sportolók és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség versenyzői szívvel-lélekkel futottak a Csemete Alapítvány által felkarolt, fogyatékkal élő gyerekekért a 30. SPAR Budapest Maratonon. A Holmes Place Egészségcentrum jótékony kezdeményezéséhez a táplálék-kiegészítőket forgalmazó BioTechUSA, a futófelszereléseket gyártó Saucony és a Vígszínház is csatlakozott.

“Öröm látni, hogy a nemes cél hány különböző személyiségű, foglalkozású, karakterű embert tud egy csapatba terelni. Mennyire együtt tud dobbanni egy színész, énekes, modell vagy sportoló szíve, ha egy közös cél lebeg a szemük előtt. A Team Heart lenyűgözően teljesített, igazi csapatmunka volt, amit véghezvittek rengeteg felkészüléssel. Ebben a borús időben a lelkük repítette őket a célig. Nagyon bízom benne, hogy sikerül ezzel a kezdeményezéssel is tovább népszerűsítenünk a jótékony futást, mert ez egy kiváló eszköze annak, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az ép és fogyatékkal élőket” – mondta boldogan Snow Andrea, a Csemete Alapítvány alapítója, elnöke.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Vígszínház csapatában, Hegyi Barbaráékkal én is futhattam a fogyatékkal élő gyermekekért. Mindig más érzés magadért, a saját testedért sportolni, mint mikor tudod, hogy a teljesítményeddel másokon segíthetsz. Köszönöm, hogy tagja lehettem a váltónak, igazi testi-lelki felüdülés volt” – mesélt a táv teljesítése után Csőre Gábor, a Vígszínház művésze.www.facebook.com/VanikZoltanFoto„Kicsit ugyan meghűlve, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtam neki a távnak ma délelőtt a Hősök teréről. Már az elején begyújtottam a rakétákat és az Operáig meg sem álltam. Nagyon jó érzés volt, tudtam, hogy harcolnom kell, hisz’ nem csak magamért teszem. Persze az is motivált, hogy a pocakomat kicsit lefaragjam, de úgy tűnik ennyi nem volt elég, dolgoznom kell még az ügyön” – mosolyog Puskás Peti, aki az edzés mellett gőzerővel készül október végi zenekaros nagykoncertjére.www.facebook.com/VanikZoltanFotoPetitől Horváth Éva remek formában vette át a stafétabotot. A szépségkirálynő rutinos futó és adakozó, így a 10 kilométeres távot könnyedén teljesítette, majdhogynem repetázott is. Vajda Attila, olimpiai bajnok kenusunk valóban nem tudott megállni 10 kilométer után, ugyan a maratoni álmot sajnos 21 kilométernél egy húzódás félbeszakította, Attila így is duplán teljesítette a nemes küldetést. Pindroch Csaba, Kozák Danuta, Kulcsár Edina, Kovács Áron és Vadon Jani is szenzációsan menetelt Suha Levente és Lapcán László speciális olimpikonjainkkal karöltve.vadonjani_kovacsaronkulcsaredina„Nagyon örülünk, hogy a kezdeményezésünk beérett, szeretnénk a közeljövőben még több jótékony akcióval felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a sport kiváló eszköz arra, hogy hátrányos helyzetben lévőket támogassunk. A SPAR Budapest Maraton kitűnő terep volt, hogy együtt, hírességekkel karöltve valósítsunk meg egy nemes célt. 2015. végén egy ünnepélyes gála keretében 5 millió Ft-ot szeretnénk átadni az Alapítványnak, melyből egy újabb kisbuszt ajándékozhatnak a rászorulóknak” – mesélt a tervekről Noam Yitzhak, a Holmes Place ügyvezetője.HolmesPlace_VA„A BioTechUSA rendkívül büszke arra, hogy egy olyan kezdeményezés egyik fő támogatója lehetett, ahol a sport segítségével tehetünk másokért. Cégünk küldetése a sport, a jótékony célú maraton futás és az egészséges életmód népszerűsítése és támogatása. A szabadság és a sport mindenkit megillet, épet és fogyatékkal élőt egyaránt, és ezt bizonyítottuk a Csemete Alapítvánnyal” – mondta büszkén Bíró Ferenc marketing igazgató.

Share