2024.07.20.
Illés

Dal 2016: Jövőre Stockholmba mehet a győztes!


A tehetséges előadók és együttesek idén október 19. és november 25-e között jelentkezhetnek műveikkel A Dal című műsorba, melynek célja, hogy a szakmai zsűri és a közönség közösen találja meg azt a Dalt, amely 2016. májusában, Stockholmban hazánkat képviselheti a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a mai napon nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsorban való megmérettetésre.

A Dal 2016 részletes pályázati kiírása október 19-től a www.mediaklikk.hu/dal címen érhető el. Idén november 25-én éjfélig lehet beküldeni a pályázati anyagokat.

A Dal nem tehetségkutató műsor: az immár ötödik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet. Ezért a versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió- illetve televízió-felvétele, és rendelkezik zenei kiadóval kötött érvényes lemezszerződéssel és/vagy saját menedzser-stábbal.

A magyar nyelvű dalszövegek mellett angolul, valamint Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is vár a zsűri, azonban minden dalhoz csatolni kell a szöveg magyar fordítását is. Az MTVA várja a külföldi szerzők dalait is, akiknek a pályázata csak akkor tekinthető érvényesnek, ha olyan magyar állampolgárságú vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel.

Share