2024.07.20.
Illés

A burgundi és a kék a sláger – Sminktippek őszre


Sokakat meglephet, de ebben a szezonban a kék újra virágkorát éli a sminkdivatot tekintve. Emellett dominálnak a nehezebb, sötétebb színek, mint például a burgundi. Legyen szó esti vagy nappali sminkről, bátran használhatjuk mindkét szín árnyalatait. A legújabb trendeket Sárkány Márti, a MOM Park Douglas Senior Make-Up Artistja mutatja be.

„Az utóbbi időszakban a földszínek uraltak mindent, most viszont két nagy visszatérő került fel a palettára: a kék, és annak összes árnyalata, mint az indigó, a királykék, az acélkék vagy éppen a hűvös jeges kék, illetve a burgundi, a vörös hidegebb tónusa” – kezdte a szakember, aki minden korosztályt arra biztat, hogy csempéssze be ezeket a színeket a sminkjébe, de persze csak mértékkel.
nappali_sminkA visszafogott, természetes nappali sminkek alapját továbbra is földszínek adják, viszont egy élénk rúzzsal feldobhatjuk megjelenésünket. A highlighterek elengedhetetlenek az egészségesen ragyogó bőrhöz, könnyed összetételükkel maszkhatás nélkül egységesítik az arcszínt, a szemhéjon használt üde nude színek pedig élénkítik tekintetünket. Érdemes a szánkat hangsúlyossá tenni egy matt árnyalatú bordó, vörös rúzzsal, ami nem csak sikkes megjelenést kölcsönöz, de táplálja is az ajkakat.
ejszakai_sminkAz esti sminknél használjuk a kéket szemhéjunkon: ragyogjon ezüstösen, kiegészülve a mélykék árnyalatokkal, de akár sötétlilát is választhatunk. Itt viszont különösen igaz a szabály, hogy a kevesebb, néha több, ezért ezekkel a színekkel nem szabad túlzásokba esni. Fontos, hogy sminkünk passzoljon az eseményhez, a ruhánkhoz, a korunkhoz, de legfőképpen saját stílusunkhoz és ízlésvilágunkhoz.

A színhasználat mellett még egy jó tanács az igazán stílusos hölgyeknek Sárkány Mártitól: „Nem divat már a vékonyra szedett, csodálkozó szemöldök vonal. Mind a nappali, mind az esti sminknél figyeljünk a szemöldökünk megfelelő hangsúlyozására, hisz az ad karaktert az arcunknak.”

Share