2024.03.19.
József, Bánk

Karácsonyi vásár és gyermekprogramok a Gozsdu Udvarban


A karácsony közeledtével a belváros legnépszerűbb szórakoztató központja is megtelik az ünnep üdítő illatával és karácsonyi színekbe öltözik. November 28. és December 23. között minden szerdától vasárnapig, 12 órától 22 óráig különféle árusok, finom ételek és italok csalogatják az érdeklődőket a Gozsdu Udvarba, valamint a gyerekeket körhinta repíti majd az ünnepekbe. Az egész udvar fényárban úszik majd, sőt egy 5 méteres karácsonyfát is felállítanak a szervezők.

A nem mindennapi karácsonyi vásáron igényes kézműves, antik és design termékek, különféle ajándéktárgyak, finom falatok csempésznek ünnepi hangulatot az udvarba, valamint egész nap akrobaták, dob és trombitaszó, fúvósok, gólyalábasok, este pedig tűzzsonglőrök szórakoztatják majd az arra járókat. Minden hétfőn és kedden délután 5 és 7 óra között élő karácsonyi zene teremt meghitt légkört a Király utcai bejáratnál.12241516_858668514246270_1031613091050098618_n

Természetesen a gyermekekre is gondol a legismertebb szórakoztató negyed, december 6-án 10:30 és 18:00 óra között ugyanis ingyenes Mikulás napi színes programkínálattal csábítja a gyerkőcöket a Gozsdu Udvar. A Télapót egy élő rénszarvas, Rudolf és hírességek is elkísérik a belső „C” udvarban, a Holmes Place Egészségcentrumban pedig lesz családi és babaúszás, body art, TRX, deep work és persze az ajándékosztás sem maradhat el. Ráadásul mindenki, aki meglepetést hoz a kicsiknek és nagyobbaknak a MikulásGyár hátrányos helyzetű gyerekeit támogatja.

A Mikulás-nap mellett a zsidó hagyományokat megőrizve Hanuka-ünnepség sorozattal is készül a Gozsdu Udvar, melyen december 6. és december 14. között gyertyagyújtással és fánkosztással emlékeznek meg a „Fény ünnepéről” az Izraeli nagykövetséggel közösen. A gyerekeket búgócsiga-pörgető verseny várja, a győzteseknek apró meglepetésekkel kedveskednek.

Az évet december 30-án egy nagyszabású előszilveszteri parti zárja, melyen Lotfi Begi viszi táncba a Gozsdu Udvar népét. A vendéglátóhelyiségek a meghitt ünnep hetében különleges karácsonyi menüt tálalnak.

Share