2024.03.28.
Gedeon, Johanna

Nem rúgott ki senkit az RTL Klub!


Az elmúlt egy nap során számos cikkben tévesen és pontatlanul foglalkoztak azzal, hogy az RTL Klub főműsoridőn kívüli műsorainak egy része nem lesz látható januártól a képernyőn. Az RTL Magyarország egy közel 400 főt foglalkoztató médiavállalat, mely számos műsorgyártóval és beszállítóval dolgozik együtt.

Az elmúlt 18 évben számos esetben előfordult, hogy nem csak új műsorokat indítottunk, hanem adott esetben egyes műsorokat levettük a képernyőről és új formátumokat hoztunk be helyettük. Jelen esetben is erről van szó, a főműsoridőn kívül jelentkező műsoraink egy részét megújítjuk vagy újat indítunk helyettük. A 8:08 Minden reggel, Ízes Élet és a Reflektor című műsorok jövőre már nem lesznek az RTL Klub képernyőjén, mivel a határozott idejű szerződésük lejárt, azokat nem hosszabbítottuk meg, de erről hónapokkal korábban, időben tájékoztattunk minden érintettet, legyen szó műsorgyártóról vagy képernyősről. somogyiz_adaAda, Teszári Nóra, Mautner Zsófi és Somogyi Zoltán a beszállító cégekkel állnak szerződésben, így ők valóban nem lesznek januártól már az RTL Klub képernyőjén. Vagyis az a hír nem igaz, hogy az RTL Klub kirúgta volna az említett képernyősöket, hiszen ők egy határozott idejű szerződéssel, az adott műsorra voltak szerződtetve. Az sem igaz, hogy több tucat háttérmunkást rúgtunk volna ki, hiszen ezen műsorokban dolgozók nem az RTL Klub, hanem a beszállító, gyártó cég alkalmazottai. Az őszi évadban látható régi-új műsorainkat egyébként változatosabb beszállítói struktúrával kezdtük el, új gyártó cégek segítették munkánkat, ahol számos olyan tapasztalt szakember dolgozik, akik korábban is az RTL-nek készülő műsorok gyártásában vettek részt, csak más cégek képviseletében. Így a Hungary’s Got Talentet például az UFA Magyarország gyártotta, az Éjjel-Nappal Budapestet pedig az Attention Production készíti. Az RTL Magyarország a jövőre nézve is szeretné a beszállítói struktúráját bővíteni, frissíteni.

Viszont számos új műsorral – például Farm, Kicsi Óriások, X-Faktor, Főzd le anyámat!, ValóVilág powered by Big Brother – készül jövőre az RTL Magyarország és Szabó Zsófi is naponta jelentkező műsorral tér vissza hamarosan az RTL Klub képernyőjére, a részletekről a megszokott módon, időben tájékoztatni fogjuk nézőinket.

Share