2024.07.20.
Illés

Budapesti Halfesztivál 2016


Európa legnagyobb halfesztiválja több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat új helyszínen, a Millenáris Parkban február 12-től 14-ig. A fellépők között Caramel, Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, 100 Folk Celsius és a Beatrice.

A IV. Budapesti Halfesztivál 2016. február 12-től 14-ig várja a halételek szerelmeseit új helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban. Európa legnagyobb halfesztiválján az idei évben több mint 200 kiállítóval találkozhatnak, akik számos különlegességgel, például szegedi óriásbográccsal és óriás harcsasütéssel készülnek. A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból lesz, még a kolbász is. A látogatók világkonyhával, halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb hazai séfek halpárbajával és külföldi halételekkel is találkozhatnak.

“A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Az idei rendezvényen kitüntetett figyelmet kap a szürkeharcsa, vizeink legnagyobb hala. Fontosnak tartjuk azt is, hogy túllépve a hagyományos halászlé fesztiválokon, a klasszikus hazai gasztronómián túl egy kis egzotikumot csempésszünk az eseménybe. A jellegzetes magyar halételek mellett korábban kis ázsiai orosz hangulattal fűszereztük a kínálatot. A nagy sikerre való tekintettel a IV. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé tesszük, ugyanis a magyar ízek mellett nem csak az ázsiai -, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A rendezvényen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus Sushi-n, a Pad Thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az amerikai Fish& Chipsig” – mondta Necz István, a IV. Budapesti Halfesztivál főszervezője, aki hozzátette: sa rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékei (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizei tisztasága védelmének fontosságára. Mint minden évben, 2016-ban is Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai csatlakoznak a rendezvényhez.

halfesztival

A IV. Budapesti Halfesztivál a gasztronómiai élmények mellett könnyűzenei koncertekkel, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat egész hétvégén.

Programok:

Állandó programok minden nap 10.00-22.00 között:
Szegedi Óriásbogrács
Bajai Halászléfőzők
Nemzetek halkonyhái
Óriásharcsa bemutató és sütés
Horgászbörze Nagysátor
Halfesztiválok utcája, ahol hazánk legnagyobb vidéki halfesztiváljai mutatkoznak be
Ingyenes, fűtött gyermek játszóház, korabeli mesterségek kipróbálása az egész családnak.
Halászfalu eredeti halász eszközökkel, élmény horgászattal
Tavi akváriumok, melyben hazánk vizeinek élővilágát mutatjuk be

Február 12. Torkos Hal péntek:
50%-os áron kóstolhatóak meg a kuponfüzetben megjelölt halételek
17.00-22.00 Óriásharcsa Vágás és egyben sütés
17.00 Szeged Vs. Baja Halászlépárbaj
18.00 Irigy Hónaljmirigy koncert
19.30 Beatrice koncert

Február 13. Szombat:
10.00-15.00 Halászléfőző Verseny
17.00 Zoltán Erika
18.30 Ámokfutók
20.00 Dobrády Ákos/TNT

Február 14. Vasárnap:
14.00 100 Folk Celsius gyermekkoncert
15.30 Trambulin Színház: Az aranyhal meséje
17.00 Caramel koncert

Jegyárak
Napijegy: 1990 Ft
14 éves kor alatt a belépés ingyenes
Február 12-én, torkos pénteken a diák és nyugdíjas jegy 990 Ft-ba kerül kedvezményesen.

Időpont: 2016. február 12-13-14 péntek, szombat, vasárnap

Helyszín: Millenáris Park (Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

Share