2024.04.24.
György

Zanzibar koncert az Akváriumban!


Ismét eredeti dalszerzőjével, a gitáros Nagy Gáborral soraiban, egy nagyszerű új lemezzel, országos lemezbemutató turnéval tér vissza az elmúlt másfél évtized egyik legsikeresebb hazai rockzenekara, a Zanzibar. A négytagú együttes február 18-án Budapesten az Akvárium Klubban mutatja be Mindent lehet, mindent szabad című új albumát.

Számos slágerüket ismerhetjük az elmúlt 15 évből, énekesnőjük, az állatvédőként is aktív Terecskei Rita az egyik legvagányabb hazai frontcsaj, s bár gitárosaik, a zenekar később visszatért dalszerzője, Nagy Gábor, majd az immár a Tankcsapdát erősítő Sidi távozása után talán egy kicsit szem elől téveszthettük őket, most újult erővel, egy egyszerre emlékezetes és dögös dalokat tartalmazó új nagylemezzel ismét itt a Zanzibar. Bár büszkék múltjukra és a még ma is jó csengő régi slágerekre, de nem nosztalgiabuliban utaznak: itt és most akarnak újra izgalmasak lenni.

“A dalírás és a felvételek az újrakezdés és a megújulás jegyében, nagyon tüzes, kreatív és vibráló hangulatban folytak. Úgy érezzük, hogy egy igazi, a korai zanzibaros dallamvilágot és jó értelemben vett slágeres, ugyanakkor, szikár, karcos, kifejezetten mai, jelen idejű gitárzenét tartalmazó album született” – mesélik a zenészek.

A zenekar a négy év után kiadott, kizárólag MOL-kutakon (igen olcsón, 990 forintért) kapható Mindent lehet, mindent szabad című új albumot országos klubturnén és február 18-án budapesti koncerten mutatja be. Az Akvárium Klub-os fellépésre az együttes sztárvendéget is hívott: az ország jelenleg egyik legnépszerűbb rockzenekarának frontembere, Kowa egy Zanzibar- és egy Kowalsky meg a Vega-dalt énekel majd el Ritáékkal.Zanzibar album cover

A tagok: Terecskei Rita – ének, Nagy Gábor – gitár, Kovács András Donát – dob, Steklács Miklós – basszusgitár.

Időpont: 2016. február 18.
Helyszín: Akvárium, kishall
Jegyár: 1500/1900 Ft

Facebook event itt!

Share