2024.04.20.
Tivadar

Nehéz ilyenkor azt mondani, hogy Boldog Karácsonyt!


Jótékonysági ételosztást szervezett Zaveczki Tibor és Horváth Zoltán (helyi lakosok) egy miskolci étteremmel összefogva, hogy a legszebb karácsonyi ajándékot adhassa néhány helyi rászorulónak.
 
Szívfacsaró emberi történetek, fájdalmasan valóságteli képek, a nap végére pedig a jótékonykodók is elérzékenyültek. A miskolci Bella Italia étterem jóvoltából 100 adag meleg étel kiosztásával az igazán nélkülözőknek próbáltak segíteni karácsony napján, sikeresen!

Önhibájukon kívül lecsúszott emberek, tönkrement életek, átfagyott, éhező otthontalanok és egy kis remény az újrakezdésre. Talán ezekkel a szavakkal lehetne legjobban jellemezni ezt az iszonyatosan nehéz helyzetet, amiben emberek tízezrei élnek. De a Karácsony nem csak a szeretetről szól. Ilyenkor sokan bátorodnak fel és valami jót szeretnének tenni, segíteni azoknak, akiknek nagy szükség van rá. Így volt ezzel Tibor és Zoltán is, az esemény szervezői, akik a miskolci éttermet hívták segítségül, akik azonnal melléjük álltak.
S. Tibor, aki 16 évig tehenészetben dolgozott, most már több, mint egy éve otthontalan, munkahelye megszűnése miatt. Legfőbb vágya, hogy dolgozhasson és legyen hol álomra hajtani a fejét. “Úgy tűnik, valóra válthatjuk számára. Az étterem tulajdonosával találtunk számára munkát, ház körüli teendői lesznek, jószágokat fog gondozni, (néhány sertés és baromfi,) és a munkalehetőség mellé pedig kap lakhatást és élelmet is. Nehéz ilyenkor azt mondani, hogy BOLDOG karácsonyt!” – nyilatkozta meghatva Zaveczki Tibor.
Ica néni 74 évesen, egy élet munkája után arra kényszerül, hogy a Miskolc Pláza melletti kukákból kiszedett péksüteményes zacskók morzsáit csipegesse. Ma, a Bella Italia Pizzéria Miskolc által felajánlott 100 adag meleg ételből neki is jutott, hogy emberhez méltó vacsorája lehessen. “Örülünk, hogy segíthettünk. Erőt és kitartást kívánunk!” – mondta Tibor. Ica néni pedig minden nap délután a miskolci pláza környékén bízik a jó szándékú emberek segítőkészségében.
Az étterem sikeresnek élte meg a jótékonysági megmozdulást, amellyel nem csak példát szerettek volna mutatni , de bíznak abban, hogy több étterem csatlakozik majd hozzájuk, természetesen nem csak karácsonykor.
Share