2024.03.28.
Gedeon, Johanna

Frissítsd fel magad a Nespresso limitált kiadású jegeskávé őrleményeivel!


A tikkasztó nyári hőségben jól esik megbújni az árnyékban kezünkben egy kellemes, jéghideg jegeskávéval. A Nespresso két limitált kiadású, a mediterrán életstílus által inspirált őrleményt mutat be idén nyáron, amelyeket kifejezetten jegeskávék készítéséhez terveztek: az Intenso on Ice-t és Leggero on Ice-t. Az első limitált kiadású jegeskávé őrlemények között az intenzívebb, pörkölt ízek kedvelői, és a gyümölcsösebb ízvilág rajongói is megtalálják kedvencüket.
 
Az Intenso on Ice és a Leggero on Ice az első kifejezetten jegeskávé készítésére kifejlesztett Nespresso kávéőrlemények. Az Intenso on Ice egy merészen telt kávé gabonás és kakaós jegyekkel, intenzív, pörkölt lecsengéssel. Ha az Intenso on Ice kávét Macchiatoként készítjük el, finom, krémes textúrát kapunk kekszes ízjegyekkel. Ezzel szemben a Leggero on Ice feketén fogyasztva gyümölcsös, citrusos jegyeket mutat, hosszú lecsengéssel és lágy textúrával. A tejjel készített Leggero on Ice Macchiatoban pörkölt jegyeket és édeskés ízeket fedezhetünk fel.
A Nespresso kávészakértői egy nagyon egyszerű, három lépésből álló receptet javasolnak a legfinomabb jegeskávék elkészítéséhez, amelyekhez tejet vagy vizet is használhatunk.
 
1. lépés: Tegyünk 3 darab nagy méretű jégkockát* a pohárba (90 g vagy 7 db átlagos méretű jégkocka)
 
2. lépés: Főzzünk a jégkockák tetejére egy Intenso on Ice vagy Leggero on Ice kávéból készített espressot** (40 ml)
 
3. lépés: Végezetül öntsük a pohárba 90 ml hideg tejhabot vagy hideg vizet (körülbelül 6 evőkanál)
Tippek a Nespresso szakértőitől:
 
* Ha nagyobb jégkockákat használsz, a jegeskávé hosszabb ideig kellemesen hűs marad.
 
** Az intenzív ízek rajongói espresso helyett két ristretto (2x 25ml) mennyiségben főzött Intenso on Ice vagy Leggero on Ice kávéval is elkészíthetik a receptet.
 
Kávézz és nyerj!
 
Vegyél részt a Nespresso Instagram játékában! Június 12. és július 20. között töltsd fel kedvenc jegeskávé recepted az Instagramra #NespressoPillanat hashtaggel! A legjobb fotó elkészítője Nespresso jegeskávé ajándékcsomagot nyerhet. (További részletek a Nespresso Facebook oldalán.)
Forrás :

Noguchi

Share