2024.07.20.
Illés

Dobó Ági fia úgy jár orvoshoz, mintha játszóházba menne


Dobó Ági és Péter Szabó Szilvi életük legboldogabb időszakát élik. Mióta édesanyák lettek a gyermekeik az elsők. Felelősségteljes anyukák, akik a saját egészségük mellett a gyerekeikére is nagyon tudatosan odafigyelnek. Rendkívül fontosnak tartják a szűrővizsgálatokat, ezért a kisgyermekkori szemvizsgálat elvégzése sem volt kérdés számukra.
 
A látásunk az egyik legnagyobb kincsünk, megóvására fokozottan érdemes ügyelni, és ezt nem lehet elég korán elkezdeni. A csecsemő-és gyermekkori szemvizsgálat akkor is ajánlott, ha a családban nem fordultak elő súlyos szemproblémák. Segítségével számos olyan dolog kiszűrhető, amit, ha idejében észrevesznek, még korrigálható.
Péter-Szabó Szilvi is tisztában van ezzel, ezért majdnem egy éves kislányával, Emmával nemrégiben szemvizsgálaton jártak, ahol ráadásul összefutottak Dobó Ágival és két kisfiával, Nataniellel és Benedikttel is.
„A családban csak általános szemproblémák vannak, mint például a rövidlátás, ami miatt én is szemüveget hordok. Emmánál szerencsére mindent rendben találtak.” – kezdte Szilvi. „Nagyon baráti vizsgálat volt, a kislányom jól viselte, szerintem fel sem tűnt neki, hogy vizsgálják, azt hitte csak játszunk. Én persze mint minden szűrővizsgálatnál, most is picit aggódtam, de kiderült, hogy erre semmi okom, mert teljesen fájdalommentes volt. Nem kellett semmit a szemébe csepegtetni és nem világítottak bele közelről, erős fénnyel sem. Körülbelül másfél méteres távolságról egy fényes pontra fókuszált, és gyakorlatilag már készen is voltunk. Fontosnak tartom a szűrővizsgálatokat, mindenhova elviszem a kislányomat is, ami a korának megfelelően ajánlott. Ez azért is fontos, mert számos dolog kiszűrhető és még korrigálható gyerekkorban, legyen szó akár rejtett kancsalságról, a két szem közötti jelentős dioptria különbségről vagy gyenge látásélességről” – mondta az énekesnő.
„A nagyobbik fiam, Benedikt már szinte hazajár, ha doktorbácsihoz jövünk” – folytatta nevetve Dobó Ági. – „Nagyon szerencsés vagyok, mert gyakorlatilag tényleg túlzás nélkül állíthatom, hogy nincs olyan vizsgálat, amitől tartana. Most is nagyon jól viselkedett, a kicsivel együtt. Beni felszabadultan közlekedik a vizsgálóban, és a játszósarkot sem hagyná ki soha. Úgy járunk ide, mintha játszóházba jönnénk, az, hogy egy orvos megvizsgálja a Czeizel Intézetben csak mellékes számára” – tette hozzá Ági, akitől azt is megtudtuk, komolyabb szemproblémája eddig még senkinek sem volt a családjukban.
Forrás :

Red Lemon

Share