2024.04.16.
Csongor

Idén is megnyílt Budapest legmagasabb korcsolyapályája


A tavalyi év mindent elsöprő sikerei után november 1-jén újra megnyitotta kapuit a főváros legegyedibb panorámájával rendelkező jégpályája a Hotel President tetején. A szálloda már a hosszú hétvégén forró italokkal, gőzgombóccal várta vendégeket, akik egy felejthetetlen élménnyel gazdagodhattak.
 
Az V. kerületi Hold utcában található Hotel President tavaly álmodta meg Budapest legmagasabb korcsolyapályáját, amely olyannyira népszerűvé vált a fővárosiak körében, hogy gyakorlatilag a teljes szezonban teltház volt, és közel tízezren keresték fel az egyedülálló létesítményt. A jégpályáról nemcsak a teljes magyar sajtó, hanem olyan neves külföldi lapok, mint a világ legismertebb útikönyvének tartott Lonely Planet, a tekintélyes Travel and Leisure magazin vagy az amerikai Boston Herald napilap is csodálattal számolt be.
„Minden várakozásunkat felülmúlta a jégpálya iránti érdeklődés tavaly. Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült elnyernünk vele az emberek tetszését, akik meghitt környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait a karácsonyi forgatagban. Idén is szeretnénk minél több ember arcára mosolyt csalni, és számos meglepetéssel is készülünk” – mondta el Galla Gergő szállodaigazgató.
 
A 110 négyzetméteres korcsolyapálya szintetikus, környezetbarát polimerekből készült „jégfelület”, amely a jégnél egy puhább anyag, ebből kifolyólag a sérülésveszély kisebb, és az ízületekkel is kíméletesebb. A négycsillagos szálloda tetején a korcsolya szerelmesei mellett az adventi hangulatra vágyó vendégek is megtalálják a számításukat, hiszen a téli feltöltődést a díszkivilágítás, és a karácsonyi falatok teszik teljessé. A 360 fokos lenyűgöző panoráma természetesen a tavalyi évhez képest egy cseppet sem változott: a tetőről kilátás nyílik a város néhány kiemelkedő nevezetességére, mint a Szent István Bazilika, a Parlament, a Budai Vár vagy a Citadella. A pályát a recepción megváltott jeggyel bárki élvezheti, de előre egyeztetve partikra is kibérelhető a különleges terasz.
A Budapesten kuriózumnak számító jégpálya hétköznap 16 órától 20 óráig, hétvégén pedig 14 órától 20 óráig tart nyitva. Az Intermezzo Ice Terrace-ról minden további fontos információ megtalálható a szálloda honlapján és a Facebook oldalán is.
Share