2024.06.21.
Alajos, Leila

Valóra válhatnak a gyerekek álmai


Hollywoodban kiemelt figyelmet fordítanak a világsztárok arra, hogy segítsenek a beteg gyermekeken, és próbálnak örömet szerezni rajongóiknak. Számtalan csodálatos példát hallhattunk már: volt, aki filmes karakterének bőrébe bújt, és úgy látogatta meg a kórházakat, és előfordult olyan is, amikor a híresség meglepetésből koncertet adott. De nem kell Hollywoodig utazni az önzetlen példákért, idehaza a Csodalámpa Alapítvány fordít hatalmas figyelmet a hasonló sorsú kicsik megsegítésére.
 
Számtalan kisgyermek rajong a szuperhősökért és az őket alakító színészekért. Ezért néhány éve Chris Hemsworth és Tom Hiddleston úgy döntöttek, meglepik kis rajongóikat: egy gyermekkórházba látogattak el, hogy örömet szerezzenek a betegeknek. Nagyjából 80 bátor kisgyermek napját tették szebbé.
A Baywatch forgatása alatt Dwayne Johnson levelet kapott egy kisfiútól, aki rákkal küzdött. A gyermek elárulta, hogy kihullott a haja a kezelés miatt, de miután látta, hogy a színész is kopasz, sokkal jobban érezte magát. Szeretett volna vele találkozni, a színészt pedig könnyekig meghatotta a levél. Azonnal meghívta a gyermeket a forgatásra, és ezzel valóra váltotta egyik legnagyobb álmát is. Bár Demi Lovato és Nick Jonas két éve egy Los Angeles-i kórházba látogattak el, és nem csak beszélgettek a betegekkel, de még egy kisebb koncertet is adtak nekik, amit testközelből nézhettek végig a gyerekek. Nagyon barátságosak és közvetlenek voltak, mindenkivel fotózkodtak, és felejthetetlen pillanatokat ajándékozták meg a kicsiket.
Magyarországon a Csodalámpa Alapítvány évente 260-300 súlyosan beteg gyermeknek segít azzal, hogy valóra váltják az álmaikat. Ezzel nem csak lelkileg támogatják őket, hanem a gyógyulásukban is közvetve segítséget nyújtanak. Több kutatás is bebizonyította, a gyerekeknek okozott számos örömteli pillanat és az átélt boldogság az egészségi állapotukra is jó hatással lehet. Az alapítvány munkatársai a sokszor lehetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével maradandó élményt, reményt adnak a kis betegeknek, célt és motivációt arra, hogy minél előbb meggyógyuljanak.
 
A kívánságok nagyon különbözőek: valaki csupán egy könyvre vágyik, míg mások lovagolni szeretnének, vagy egy sztárral találkozni. Volt, akinek például a szervezet segített, hogy találkozzon Arnold Schwarzeneggerrel. A Csodalámpa Alapítványnak nincs lehetetlen, partnereik segítségével minden követ megmozgatnak, hogy teljesüljenek a kívánságok. Most pedig a JOY olvasói is segíthetik az áldozatos munkát, hiszen minden megvásárolt novemberi lapszám után a Marquard Media 10 forinttal támogatja a szervezetet az őszi JOY-Tündér kampány keretében.
Share