2024.03.19.
József, Bánk

Megjelent Palotás Petra új regénye, a Vénasszonyok nyara


Az RTL Klub egykori műsorvezetőjének új regénye egy különös szerelmi háromszögről mesél. A Vénasszonyok nyara olyan témákat is feszeget, melyek még mindig tabunak számítanak, mint az időskori szexualitás, a szülő-gyermek kapcsolat, az önfeláldozás vagy a csillapíthatatlan honvágy.
 
Szerdán jelent meg az Álomgyár Kiadó gondozásában Palotás Petra legújabb regénye, a Vénasszonyok nyara. Az elbeszélés szerelmet vall Balatonfürednek, bemutatja egy elegáns idősek otthona mindennapjait, mesél az északkeleti szigetvilág tájairól, miközben olyan részben még mindig tabu témákat feszeget, mint az időskori szexualitás, a szülő-gyermek kapcsolat, az önfeláldozás vagy a csillapíthatatlan honvágy.
“Tisztelem a már sokat látott ráncokat, és talán egy picit irigylem is a tényt, hogy ők már célba értek, teljesítették az élet feladatát. Kisgyermek korom óta vonzódom az idős emberekhez, már akkor is úgy éreztem, hogy sokat tanulhatok tőlük, már akkor átéléssel hallgattam a történeteiket, olykor a fantáziámban tovább szőve azokat. A regény megmutatja, hogy attól, hogy az idő eljár felettünk, ugyan jó esetben bölcsebben, de ugyanazok az emberek maradunk, ugyanolyan vágyakkal és kétségekkel, remélve és félve a jövőt” – mondta Palotás Petra, az Álomgyár Kiadó szerzője.
 
A Vénasszonyok nyara az életről szól, a sokszínű szeretetről, amely gyakran csak hosszú idő távlatából talál megértésre. Egy különös szerelmi háromszög részesei lehetnek az olvasók, ahol az érintetlen illúzió, és a hétköznapok átkaival átitatott valós szeretet versengenek egymással. Három idős asszony, és egy idős férfi életéből ragad ki a mesélő mozaikokat, hogy azokat összeillesztve megrajzolja egy eseménydús nyár történetét, tele érzelmekkel és vívódásokkal. Palotás Petra 16 évig szerepelt a képernyőn, a legtöbben az RTL Klub különböző műsoraiból ismerik. Tíz éve nemcsak a tévézéssel hagyott fel, de az országot is elhagyta: Hamburgaban él férjével és kislányával.
 
“Az elmúlt években németet tanítottam (germanisztika-média szakon végeztem) külföldről érkezetteknek, de most újra teljesen az írásnak szentelem magam. Közben élem a szerető édesanyák, jó feleségek, és egy ideje a következetlen gazdik hétköznapjait” – árulta el a Vénasszonyok nyara szerzője, akinek februárban újabb regénye jelenik majd meg.
Share