2024.04.26.
Ervin

Jön A negyedik majom várva várt folytatása! – J.D. Barker: Az ötödik áldozat


Az év végén folytatódik J.D. Barker nagy sikerű thrillere, A negyedik majom. Az ötödik áldozat címmel érkező második részben egy új sorozatgyilkos járja Chicago utcáit, miközben az első kötetből megismert Sam Porter nyomozó egyre mélyebbre ás a Négy Majom Gyilkos sötét múltjában.
 
J.D. Barker-t nagyon megkedvelték a hazai olvasók: A negyedik majom a megjelenését követő első fél évben közel 150 értékelést szerzett a Moly.hu könyves közösségi oldalon, és igen magas, 93%-os tetszési indexe van. E mellett október elején jelent meg Dracul címmel a Dacre Stokerrel közösen írt hivatalos előzményregénye a Drakulához, ami szintén remek rajtott vett, a hazai és nemzetközi olvasók egyaránt imádják (a Molyon jelenleg 96%-on áll). Az ötödik áldozat a harmadik könyve, ami még szintén idén, egész pontosan november 20-án érkezik magyarul.
A negyedik majom a sorozatgyilkosos thrillerek egyik nagy megújítójaként vonult be rövid idő alatt a köztudatba: váratlan felütése (a regény a sorozatgyilkos halálával indul) és izgalmas, ugyanakkor okos megoldásai révén Barker komoly hírnévre tett szert. A könyvet jelölték a Goodreads Choice Awards-ra, valamint leopciózták filmre és televíziós sorozatra is. Az ötödik áldozat idén nyáron jelent meg Amerikában, és a kritikusok méltó folytatásként emlegetik. Barker azóta már a harmadik köteten dolgozik, mellette pedig közös regényt ír James Pattersonnal, aki nagy rajongója lett.
Share