2024.04.19.
Emma

Beth Kempton – Wabi Sabi – Útmutató a belső békéhez


A wabi sabi a japán esztétika egyik irányzata, amely segít, hogy megtaláljuk a szépséget a tökéletlenségben, és értékeljük az egyszerűséget, illetve a természetességet. A zenben gyökerező wabi sabi bölcsessége különösen fontos a modern korban, amikor folyamatosan keressük az élet anyagi világon túlmutató értelmét és belső békénket.
 
A wabi sabi a maga évezredes bölcsességével segít lelassítani, és megmutatja, hogyan kapcsolódhatunk újra a természethez. Legyen szó az évszakok váltakozásban való gyönyörködésről, a hívogató otthon megteremtéséről vagy akár a méltósággal teli öregedésről, ez az ősi japán megközelítés és a könyvben található gyakorlati tanácsok segítenek, hogy tökéletesen tökéletlen életünk örömteli és tartalmas legyen.
Fotó:Neil Shaw

Beth Kempton a japán kultúra nagy tisztelője és követője. Japán szakot végzett az egyetemen, s második otthonaként tekint Japánra. Volt műsora a japán televízióban, és rendszeresen publikál a keleti filozófiákról. Online is népszerű workshopjainak köszönhetően emberek ezreinek segített rájönni, mi az, ami valóban inspirálja őket, és hogyan élhetnek kreatívabb és teljesebb életet. A Wabi Sabi – Útmutató a belső békéhez a szerző második könyve, amelyet már 21 nyelvre fordítottak le és a Time magazin által ajánlott olvasmány.
Csodálatos. Annyira éleslátóan és gyönyörűen megírt könyv.
– Liza Dalby, a Gésa c. könyv szerzője
 
Ahogy közeleg a nyár vége nincs is jobb annál, ha bevackolhatjuk magunkat egy bögre teával és egy ilyen őszintén magával ragadó olvasmánnyal.
– Sunday Times Style
 
Beth Kempton egyike azon nagyszerű külföldi szerzőknek, akik igazán értik és érzik a wabi sabit. Meleg szívvel ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnék megtalálni az időt és teret az életükben.
– Daisuke Sanada, japán építész
 
Beth úgy magyarázza el [a wabi sabi jelenséget] ahogy egy született japán se tudná.
– Makiko Hastings, japán keramikus
Share