2024.04.20.
Tivadar

Pál Dénes izgalmas időutazásra hív


Vadonatúj esttel készül Pál Dénes, amelyen nem csak zenei kalandokra hívja rajongóit. Az énekes különleges kikapcsolódást ígér azoknak, akik szívesen vesznek részt egy izgalmas időutazásban, és betekintést enged életébe azokon a dalokon keresztül, amelyekhez szép vagy éppen keserédes emlékek fűzik.

Az énekes csokorba szedte és újragondolta azokat a dalokat, amelyek élete és pályája során fontossá váltak számára. Zenekarával új, lendületes és fiatalos hangzást adnak az örökérvényű slágereknek, élvezhetővé téve azokat minden korosztály számára. A koncert programjában helyet kapnak a legnagyobb magyar előadók, Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa és sok más legenda dalai emlékekkel, sztorikkal fűszerezve olyan formában, ahogyan azt csak Dénestől hallhatja a közönség. Dénes elárulta, a legnagyobb kedvenceit a szüleinek, nagyszüleinek és keresztapjának köszönheti.

“Mi otthon mindig zenét hallgattunk, a nagyszüleimnél a lemezjátszón vagy a rádióban a magyar nótától a retró slágerekig minden szólt. Velük főleg magyar előadókat hallgattunk, ezekhez a dalokhoz nyúltam vissza most, amikor a Járom az utam estre válogattam a műsort. Az angol nyelvű, rockosabb hangzással már egészen kicsi koromban a keresztapám ismertetett meg. Tudom, hogy engem sokan régivágásúnak tartanak, de nem tartom “cikinek”, hogy a szüleimtől, nagyszüleimtől ilyen értékeket örököltem. Ma már kevésbé “menő” a tisztelet, az udvariasság, az, hogy egy férfi minden körülmények között maradjon férfi és soha ne kezeljen le senkit. Talán ezek a szavak ma kicsit divatjamúltak, de úgy gondolom, érdemes leporolni őket.” – mesélte az énekes. 

Dénes nem csak az otthonról hozott értékeket porolta le, hanem a dalokat is, amelyeket teljesen új, 2019-ben is élvezhető köntösbe öltöztettek zenekarával. Tolmácsolásukban Szécsi Pál, Hofi Géza, vagy éppen Cserháti Zsuzsa örökérvényű slágerei a fiatalabb generáció számára is élvezhetővé válnak.

Szerintem attól, hogy egy sláger nem az elmúlt néhány évben íródott, még szólhat a fiatalabb korosztályhoz is, hiszen én magam is oda tartozom. Természetesen születnek az új dalok, hamarosan klipet is forgatunk, de addig is mindenki, aki kíváncsi rám, jöjjön el november 17-én a Hatszín Teátrumba, ahol elsőként hallhatja az átdolgozásainkat.”

A budapesti előadás után Dénes szülővárosában, Miskolcon is bemutatja majd a Járom az utam című estet, amellyel hamarosan az ország több településére is ellátogat majd.

Share