2024.04.25.
Márk

A Golden Globe és az Oscar gála után a Konyhakiállításon is várnak a vegán fogások!


A 2020-as Golden Globe-on és az Oscar-gálán már tarolt a vegán menü, úgyhogy most a Te konyhádon a sor!

 
A növényi alapú táplálkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ezért Stőhr Gréta és Steiner Kristóf gasztrobloggerek, valamint Németh Ádám kreatív séf is izgalmas vegán fogásokkal kápráztatja el a közönséget a most hétvégi Konyhakiállítás nagyszínpadán. Gyere el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására, ahol élőben lesheted el a profik gasztrotrükkjeit! 2020. február 28. – március 1. között téged is vár a Budapest Aréna, de addig is tedd változatossá a mindennapokat Németh Ádám ínycsiklandó vegán receptjeivel!
 
Aszalt paradicsomos – spenótos vegán ravioli
 
Hozzávalók:
Ravioli:
10 dkg durumliszt
Hideg víz
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
Töltelék:
20 dkg bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg aszalt paradicsom
1 szál friss bazsalikom
só, bors
 
Mártás:
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl rizstejszín
1 evőkanál sörélesztő pehely / az íze hasonlít a parmezánra/
 
Tálalás:
1 nagy marék rukkola
Frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A durumlisztet lisztet keverd össze a sóval és olívaolajjal majd adj hozzá annyi vizet, hogy kemény gyúrható tésztát kapj (legegyszerűbb egy késes konyhai aprítóba tenni és azzal eldolgozni, majd átgyúrni). Tedd félre pihenni! A töltelékhez az összezúzott fokhagymát futtasd meg az olajon, majd a lemosott és lecsepegtetett spenótot is add hozzá! Ha a spenót összeesett, húzd le a tűzről. Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot aprítsd fel, majd keverd össze a spenótot, az aszalt paradicsomot és bazsalikomot, sózd, borsozd és tedd félre. A tésztát kézzel, vagy tésztanyújtóval nyújtsd vékonyra, majd pogácsaszaggatóval vágj korongokat belőle. A korongok felére halmozz diónyi tölteléket, úgy hogy a széle ne legyen töltelékes. Ujjal vizezd be a tészta peremét, fedd be egy másik tésztakoronggal majd a levegőt kiszorítva nyomkodd le és vágd körbe derelyevágóval. Forralj sós vizet, majd 2-3 perc alatt főzd ki a tésztabatyukat. Olajon futtasd meg a fokhagymát, öntsd föl borral, forrald el a nagy részét a folyadéknak, majd adj hozzá rizstejszínt és sörélesztő pelyhet. Főzd krémes mártássá, sózd, borsozd majd húzd le a tűzről és dobd bele a kifőtt raviolikat. Forgasd át, szedd tányérba, majd a rukkolával és frissen tört borssal tálald. Jó étvágyat hozzá!
 
Sült zöldséges – növényi sajtos kuszkusz saláta
 
Hozzávalók:
Sült zöldségek:
1 db kisebb édesburgonya
1 db kisebb cékla
1 db kisebb sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj, só, bors
Kuszkusz:
10 dkg kuszkusz
1,5 dl forró víz
fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál kurkuma
1 kis marék friss koriander
1 szál újhagyma
só, bors
 
Tálalás:
1 marék gránátalma mag
10 dkg natúr növényi sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát, céklát és répát vékonyan szeld fel, majd sózd, borsozd és az olívaolajjal locsold meg, majd 220 fokos sütőben süsd meg (kb. 20 perc). Közben a kuszkuszt keverd össze a római köménnyel, kurkumával, egy csipet sóval és borssal. Öntsd rá a forró vizet és keverd el, majd fedd le, hagyd állni 10 percet, de a 2. és 5. percben egy villával alaposan keverd át! Az újhagymát és koriandert közben aprítsd fel. A kész kuszkuszt keverd össze az olívaolajjal, citromlével, korianderrel és újhagymával. Ha elkészültek a sült zöldségek, azokat is forgasd bele. Szedd tányérra, morzsold rá a növényi sajtot és szórd meg a gránátalma maggal. Jó étvágyat hozzá!
Sztárséfek, világutazók és a legnépszerűbb gasztrobloggerek egy helyen
 
Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány: 2020-ban is várnak a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Gyere, és less el pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokat Dobó Ágitól, merülj el a vegán konyha ezerszínű és ízletes világában Steiner Kristóf, Stőhr Gréta és Németh Ádám jóvoltából, majd ismerkedj meg a pirított, gőzölt, főtt tésztabatyuk változataival Mautner Zsófival! Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő, Borbás Marcsi pedig a tőle megszokott profizmussal a tradicionális fogásokat gondolja újra a modern konyhai eszközök segítségével. A Konyhakiállítás tökéletes alkalom arra, hogy tágítsd a látóteredet, dobj egy hátast Jancsa Jani ínycsiklandozó pizza ízvilágú hamburgerétől, és gondold újra a húsvéti sonkát Bereznay Tamás bemutatóján! 2020. február 28. – március 1. között várunk téged is a Budapest Arénába!
 
Share