2024.04.26.
Ervin

Eddie Redmayne pofátlanul hajt az Oscar-díjra!


Idén februárban Oscar-díjjal jutalmazták Eddie Redmayne-t A mindenség elmélete c. (The Theory of Everything) filmben nyújtott alakításáért. Stephen Hawking megformálásával vette le a lábáról a nagyérdeműt és írta be magát végleg a filmtörténelem nagyjai közé. 

Redmayne ezúttal ismét egy provokatív, megdöbbentő karaktert fog ábrázolni, amivel ismét versenybe szállhat az Oscar-díjért és elég jó esélye is van a győzelemre. Vajon Leonardo DiCaprio mit szól ehhez? Ugyan A visszatérő (The Revenant) is nagy durranásnak ígérkezik, de Hollywood új kedvence vagy Leo lesz a befutó? Megérkezett A dán lány első előzetese:

Redmayne ezúttal Lili Elbe bőrébe bújik, aki az első olyan transz nő, aki az 1920-as években nemváltó műtéten esett át. Az életrajzi film feltárja Lili Elbe életét és Gerda Wegener festővel való viszonyát. Hollywood-ban már elég régóta tervezték, hogy megvalósuljon a film, de korábban mindig két színésznőt választottak a főszerepre, először Charlize Theron és Nicole Kidman merült fel, majd Gwyneth Paltrow-t és Marion Cotillard-ot szemelték ki az elmúlt 10 évben, illetve a rendező személye is folyamatosan változott. David Ebershoff 2000-es regényét Tom Hooper (A király beszéde, Nyomorultak) rendezi. A főszerepben Eddie Redmayne (A nyomorultak, A mindenség elmélete, Jupiter felemelkedése), és a tehetséges Alicia Vikander (Ex Machina, Anna Karenina, Az U.N.C.L.E. embere). A dán lány (The Danish Girl) első hivatalos plakátjai:

Amerikában 2015. november 27-én mutatják be, a világpremiert a Velencei Filmfesztiválon, az észak-amerikai debütálást pedig a Torontói Filmfesztiválon tartják.

Update (2015.09. 09.) – Szinkronizált előzetes:

A DÁN LÁNY /The Danish Girl – Tervezett hazai bemutató: 2016. január 28.

Share