2024.04.19.
Emma

A Wellhello sem úszta meg IHM paródia nélkül


Petőfi Sándor, Deák Ferenc, Széchenyi István és Kossuth Lajos is feltűnik az idén 25 éves Irigy Hónaljmirigy új paródiájában. Az Apu vedd meg a Rakpartot című klipben a fiatal generáció legnépszerűbb rappereit is kifigurázzák a mirigyesek: a Wellhellon túl, a Halott Pénz, a Punnany Massif és Kiss Ádám is megkapja a magáét.

A fiatalok kedvencei elé tart görbe tükröt az Irigy Hónaljmirigy a legújabb klipjében. Az idén negyed évszázados zenekar a magyar történelem legnagyobb alakjait is felsorakoztatja, az Apu vedd meg a Rakpartot című paródiában…

„A párhuzamot a Pilvax kávéház és a Pilvaker adta. A Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a többiek szerintünk amolyan modern entellektüel verselők, akiket a klipben a régi korok költői csodálkozva hallgatnak. Azt gondoltam, egyáltalán nem hasonlítok Petőfi Sándorra, de a maszkosok nagyon jó munkát végeztek. Talán a hosszú sminkelés is okozta, vagy az előző esti mulatozás, de nagyon fáradt voltam a forgatáson, úgy éreztem magam, mint Petőfi március 16-án” – mesélte a Petőfit alakító Varga Győző.

Uszkó Lacinak sem volt könnyebb, ő Deák Ferenc maszkját és a jelmezét viselte. 

„Nagyon nehéz és meleg volt a ruha, de legalább nem volt sok dolgom, csak innom kellett a többiekkel. Komolyra fordítva, eleinte kicsit tartottunk a fogadtatástól, hiszen történelmi alakokhoz nyúltunk, de aztán úgy voltunk vele, hogy semmilyen bántó vagy sértő nincs a szerepükben, ezért nem lesz gond” – magyarázta Uszi, akinek még a Fekete László által megformált Toldi Miklóssal is sikerült egy selfie-t lőnie a vadonatúj klipben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hazánk legerősebb embere az Arénába is elkíséri-e a mirigyes srácokat, az viszont biztos, hogy az Irigy Hónaljmirigy december 18-án jubileumi nagykoncerttel ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, ahol az Apu vedd meg a Rakpartot is felcsendül majd.

Share