2024.04.25.
Márk

ByeAlex megríkatta barátnőjét


ByeAlex nem a tétlenkedés mintaképe, hiszen idén több új dallal és klippel örvendeztette meg a rajongókat. Legújabb szerzeménye nem csak egy dal, hanem egy vallomás, amivel párját is meghatotta. 

ByeAlex és a Slepp a “Még mindig…” című dallal zárja a nyarat, ami egy kellemes, melankolikus hangulatú nóta. A szöveg, melyet Alex írt (mint mindig), érződik, hogy személyes dologról van szó. A vasárnap délutáni sziesztához kitűnően passzoló dalról kérdeztem Alexet.

Idén 2 új dal is kapott klipet. A “Még mindig…”-hez terveztek valamilyen videót?
– Én nem. Nem tudom a többiek mit gondolnak erről.

Kiről szól a dal? A “Kedvesem” és “Az én rózsám” után picit olyan, mintha ugyanarról a lányról szólna…
– Pedig a Kedvesem és a Rózsa nem ugyanaz a lány. Viszont ezt a dalt ugyanaz a lány inspirálta, aki a Kedvesemet. Majdnem szakítottunk. Ez egy szakítós dal.

Mit szólt a párod a dalhoz?
– A barátnőm sírt. Akkor tudtam, hogy jó dalt írtam.


Mennyire tükrözik a dalok a mindennapjaidat, az érzéseidet? Gondolok itt arra, hogy februárban kijött a Fekete c. dal és január-február hónapban “fekete” hangulat uralkodik az embereken vagy nyáron a 30 c. dallal jöttél ki és júniusban múltál 31 éves. Nyilván ezek a dalok hamarabb íródtak. Mennyire tudatos az időzítés?
– Az időzítésben sosem voltam jó. Én csak írom, ami jön. A Fekete az nagyon erős volt, amikor feltört belőlem. Éreztem, hogy azonnal fel kell vennem, mert kurvajó, ha fogalmazhatok így! És a Még mindiggel is hasonlóan esett. A 30 egy tudatosabb, zenélősebb dal, ahol kitaláltam egy koncepciót, tudtam hogy szájharmonikás lesz, és hogy horror klipet szeretnék. És azt is tudtam, hogy nem ez lesz a legnépszerűbb dalom. De koncerteken nagyon él!

Mi lesz a következő dalod témája?
A világvége.

A csapat nevéről mit kell tudni? Főként a SLEPP szóra gondolok.
– Ezt Kővágó és Szeifert ragasztották a bandára. Kővágó nem, de a név az maradt.

byealex_esa_slepp_cdByeAlex fontosnak tartotta, hogy mindenki számára világos legyen, hogy kicsodák is vannak mögötte. A csapatról Cinthya Dictator készítette a fotókat, akivel biztos, hogy fognak még együtt dolgozni a jövőben, mondta Alex. Az énekes facebook oldalán is közzétette a csapat “ismertetőjét”:

“Ugyan jómagam, (Alex) írom a dalokat, immáron három éve – kb. a ByeAlex projekt eleje óta – a zenekarommal dolgozom a dalokon. Ehhez Szefeirt Bálint basszerosunk különösen nagy segítségemre van. Ő jegyzi például a 30 c. dal basszusmenetét, továbbá, rengeteget ötletel velem, és a jövőbeli ByeAlex és a Slepp dalok születésén is sokat dolgozik velem. Fekete Balázs és Schnellbach Dávid új srácok a csapatban, de színpadi jelenlétük és tudásuk, rengeteget tesz hozzá a csapat energiáihoz. Úgy éreztük, ideje egy pici változásnak, és a világossá tételhez amellett döntöttünk, hogy a csapat neve mától: ByeAlex és a Slepp.”

A “Még mindig…” egy olyan dal, amit nem lehet elégszer meghallgatni. ByeAlex Még mindig tudja, hogy milyen az igényes, romantikus sláger, ami cseppet sem nyálas. Emellett az is nagyot nyom a latba, hogy az ő Kedveséről ír még mindig dalt, ami egy szívmelengető gesztus. Irigykedve hallgatom megállás nélkül (miközben abban reménykedem, hogy egyszer nekem is ír majd dalt valaki 🙂 ), de még több ilyen dalt a népnek!

Share