2024.04.26.
Ervin

ByeAlex és a Slepp így él együtt a közönségével


ByeAlex és csapata 2015-ben sem tétlenkedett, amely olyan slágereket eredményezett, mint a Fekete, a 30, illetve a Még mindig című dalok, vagy épp az Apám sírjánál című búcsúdal. 2016-ot a Kicsilány elnevezésű nem egyszerű, de hangulatos dallal indították a srácok. A szöveget Alex írta, a zenét a banda szerezte, a klip pedig Max Tailor munkája.

ByeAlex és a Slepp január 1-jén hozta nyilvánosságra a dalhoz készült videot, ami egy laza és a klipnek köszönhetően egy nosztalgikus hangulatú nóta. Csak néhány szó erejéig faggattam Alexet…

A dalaid nem követik a mianstream vonalát, sőt, inkább mindegyik egyedi, de mégis érződik a “ByeAlex stílus”. A Kicsilány ütős lett, főleg a szövegét tekintve. Kit takar a Kicsilány?
ByeAlex: Egy szerelem múlását akartam leírni, poszt apokaliptikus hangulatban… Nagyjából ennyi.

Nem egy tipikus sláger dal. Első hallásra (és még másodjára is) nem egy könnyen emészthető alkotás. A közönség az ilyen dalokat hogy szokta fogadni koncerteken?
ByeAlex: Ezek azok a dalok, amelyek tipikusan a koncerteken élnek igazán és nem a Youtubeon. Rám jellemző, hogy behozok egy-egy undergroundabb dalt. Ősz, Nekemte, Apám sírjánál, 30… stb.

Koncertklip készült a nótához. Miért nem valami történetet meséltetek el a videoban?
ByeAlex: Meg akartuk mutatni mennyire élünk a közönséggel.

Eddig milyen visszajelzéseket kaptál?
ByeAlex: Ez egy rétegdal. Nem lesz népszerű, de a réteg szereti.

Share