2024.06.13.
Antal, Anett

Johnny Deep kegyetlen gengszterként próbál újra a csúcsra törni


Miután Johnny Depp aláírta szerződését a Black Mass című film főszerepére, azonnal felmerült a kérdés, hogy vajon ez is a gyenge filmek repertoárjába fog kerülni? Remélhetőleg a korábbi sikertelenségek (Transzcendens, Mortdecai) nem befolyásolják Depp tehetségét. A filmet Scott Cooper rendezi, Depp pedig Whitey Bulger-t fogja alakítani, aki egy ír származású utcai fosztogatóból a bostoni maffia fejévé vált.

A film forgatókönyvét Mark Mallouk és Jez Butterworth írta Dick Lehrnek és Gerard O’Neillnek a Black Mass: Whitey Bulger, The FBI, And A Devil’s Deal című életrajzi könyve alapján. A történet a ’70-es években játszódik, Whitey Bulger, aki harminc éven át volt az FBI informátora. Ezért cserébe a nyomozóiroda szemet hunyt Bulger piszkos ügyei felett. Egyébként Jack Nicholson maffiafőnök karakterét A tégla című maffiafilmben szintén Whitey Bulger inspirálta. A Black Mass maffiafőnökének karakterére az ezer arcú színész várhatóan kitűnő választás lesz. A kérdés csupán az, hogy a Transzcendens és a Mortdecai után felfelé ível karrierje, vagy folytatja a lejtőn való menetelt?!

“Boston miden más amerikai várostól különbözik. Itt elképesztő a bezártság, az összetartás. Hiába épült tengerpartra, befelé, a szárazföld felé néz. Csak itt történhetett meg, hogy egy FBI ügynök (Joel Edgerton) ilyen szoros szövetségre lépjen egy pszichopata bűnözővel, és végül 40 év börtönt vállaljon helyette… mert gyerekkori barátok. Elképesztő világ ez, szigorú törvényekkel.” – vélekedett a rendező.

Fekete mise (Black Mass) – Hazai premier: 2015. november 12.

Share