2024.07.20.
Illés

Október a látás hónapja – Krizbai Teca szívmelengető története


Szemünk egészsége talán az egyik legfontosabb dolog, amire oda kell figyelnünk. Fontos, hogy élesen és pontosan lássunk vezetéskor, de rengeteg probléma okozója lehet a hétköznapokon is, ha nem látunk tökéletesen. A Ridikül keddi adásában Esztergályos Cecília, Berg Judit és Krizbai Teca beszélget a Látás hónapja alkalmából.

Szemünk fényével sajnos csakis akkor törődünk, amikor már megtörtént a baj.Hogyan észlelik a világot a vak emberek? Milyen nehézségekkel kell minden nap megküzdeniük? Erről talán a leginkább Krizbai Teca tudna mesélni. De a mindig mosolygós lány nem áll negatívan a dolgokhoz és egy szívmelengető történetet oszt meg a nézőkkel.

„Hatodikos koromban egy hittan táborban az ebédlő asztalnál egyszer csak felállt egy tizenkét éves kisfiú, odaállt mellém és a következőt mondta: Teca, te akkora mázlista vagy, hogy nem látsz! Kérdeztem, miért? És mondta, hogy a dolgok mögé tudsz jobban nézni és egy csomó olyan dologról a látás nem veszi el a figyelmedet, amiket mi látók észre sem veszünk. És egyébként ez tényleg így van.”Október a látás hónapjaEmellett Esztergályos Cecília beszél arról, mikor vette észre először, hogy romlik a látása, Berg Judit írónő pedig az első csókról mesél, aminél fontos szerepe volt a szemüvegnek is.

Share