2024.04.15.
Anasztázia, Tas

Így ünneplik a karácsonyt a Miss Balaton győztesei


Király Lili, a Miss Balaton tavalyi győztese Japánban van éppen, ezért életében először családjától külön karácsonyozik. Viczián Csilla, a szépségverseny idei első helyezettje már hetek óta készül az ünnepekre, a szentestét az elmúlt évekhez hasonlóan Békéscsabán tölti.

Lili néhány hónapja Japánban dolgozik. Fantasztikusan érzi magát, és bár csak december végén utazik haza, az ünnepi hagyományokat becsempészi ott is a mindennapjaiba.
kiraly_lili_japan_2

„Japánban a vallási tradíciók miatt másként ünnepelnek az emberek: általában buliznak az szenteste, és a szilvesztert töltik az otthonukban, a családjuk körében. A mi apartmanunkban már november vége óta áll a karácsonyfa, és ha lesz időm, akkor egy kis bejglit vagy mézeskalácsot is fogok sütni” – mesélte Lili, aki nap, mint nap új élményekkel gazdagodik a felkelő nap országában. „Életem egyik legjobb gasztroélménye ide kötődik: megkóstoltam a kobe steaket, ami fantasztikus volt. Azt sem fogom sosem elfelejteni, amikor egy vidámparkban a hullámvasútról láttam a Fujit.”

Viczián Csilla idén nyerte el a Miss Balaton by Cosmopolitan címet, és bár nemrégiben ő is külföldön járt, amikor Portugáliában fotózták a szépségverseny 2016-os naptájához, ő családja körében ünnepli majd a karácsonyt.viczian_csilla_karacsony„Már napokkal karácsony előtt elkezdjük a dekorálást, így az ünnepekre fénybe borul az egész ház. Szenteste a húgommal együtt díszítjük fel a fát, anyukám pedig a vacsorafelelős. Hagyomány nálunk, hogy mindig közösen énekelünk ajándékozás előtt, utána pedig hajnalig társasjátékozunk” – kezdte Csilla. „Az ünnepekkor tudok több időt a családommal, barátaimmal tölteni, velük szilveszterezni is együtt szoktunk. Általában házibulit rendezünk, és még az is lehet, hogy idén is én leszek a házigazda” – tette hozzá a szépség.

Share