2024.04.25.
Márk

Fantasztikus Elő Szilveszter a 30 éves 100 Tagú Cigányzenekarral!


Már hagyománnyá vált a 20. alkalommal megrendezésre kerülő ZENE-BOR ünnepe, melyen nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar. A népszerű együttes idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját.100_tagu_1

A klasszikus szimfonikus zenekarként működő egyedülálló zenei formáció alapítása óta töretlenül őrzi a cigány és magyar népzene hagyományait és hirdeti örök szépségét. A december 30-i koncerten 100 zenész játsza egyszerre Strauss, Rossini, Hacsaturján, Brahms, Bizet, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt, fülbemászó dallamait miközben a közönség a legjobb magyar borászok kiváló nedüit kóstolgatja. A koncertélményen túl élvezhetik a világhírű magyar konyha mesterszakácsainak négyfogásos ünnepi vacsoráját vagy sósfalatok és bor mellett hallgathatják a 100 Tagú hangzásban és látványban lebilincselő, páratlan előadását. Az est vendégszólistája: Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész, napjaink egyik legizgalmasabb, legkarizmatikusabb fiatal művésze. Már 12 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia Különleges Tehetségű Gyermekek osztályába, majd 2006-ban teljes ösztöndíjat kapott a New York-i Juilliard Egyetemre, ahol Itzhak Perlman tanítványaként diplomázott. A kiváló művész ezen az estén a 100 Tagúval egy Sarasate művet ad elő.

Ínycsiklandó étkek, híres borok, nagyszerű műsor és fantasztikus hangulat a 100 Tagú Cigányzenekarral december 30-án a Kongresszusi Központban!

Share