2024.07.13.
Jenő

Hárfavirtuózok Viadala a Várkert Bazárban


A „Virtuózok Viadala” című hangversenysorozat valamennyi részében, a zenészek egy hangszert állítanak a középpontba, melyen az ifjú tehetségek összemérik virtuozitásukat egy meglepetés vendéggel, a közönség mérlegelésére bízva a választást.

A hangversenyek folyamán, a Virtuózok fantasztikus tehetségei egy egyedi, eddig sehol nem látott formában mutatják be a közönségnek, hogy a klasszikus zene is lehet izgalmas, szórakoztató, látványos és trendi. Az eddig lezajlott koncerteken sorra kerültek a zongoristák, csellisták és hegedűsök 2016. április 24-én különösen nagyszabású estre készülnek, a hárfavirtuózok a főszereplésével. Ezen a viadalon Tóth Bettina és Alexander Boldachev mérik össze tudásukat, melyet egy gála koncert követ majd a többi fellépővel kiegészülve.

Fellépők:

Szauer Bianka – a Virtuózok I. szériájának kicsi korcsoport döntőse

Mikor megjelent kisszékével és párnájával a Virtuózok színpadán a zsűrit azonnal levette a lábáról. És mikor megszólaltatta a hárfát, végképp lenyűgözte a szakembereket és a közönséget is. Arra a legbüszkébb, hogy 12 éves kora ellenére, már többször is fellépett a Szegedi Szimfonikus Zenekarral.

Tanára: Natasa Gorbunova. Hazai és nemzetközi versenyeken vesz részt és előkelő helyezéseket ér el.

Tóth Bettina – a Virtuózok I. szériájának tinik korcsoport döntőse

Kesselyák Gergelyt már az első megjelenésükkor lenyűgözte a szegedi hárfás lány. Tőle és később másoktól is gyakran elhangzott a műsorban: I love hárfa. Tóth Bettina finom személyisége és játéka sokakat tett a hárfa elkötelezett hívévé. A szegedi fiatal lány azt mondja, hogy a hárfa által teremtett atmoszféra, mely kevés hangszer sajátja olyan élmény, mely meghatározó az életében. Számos hazai és nemzetközi hárfaversenyen részt vesz és előkelő helyezéseket ér el, fesztiválokon szerepel Magyarországon és külföldön.VirtuozokViadala_Harfa_SzauerBianka

Sztárvendégek:

Anastasia Razvalyaeva – nemzetközileg elismert és díjazott hárfaművész

Az oroszországi születésű Razvaljajeva Anasztázia 1993 óta Magyarországon él. Hét évesen kezdett el hárfázni, édesanyja, Gorbunova Natalia volt az első tanára, majd nyolc éves korától tanult a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzi meg hárfaművészi diplomáját, ahol Vigh Andrea irányításával végezte tanulmányait. Számos nemzetközi versenyen és mesterkurzuson vett részt és ért el nívós helyezéseket. Szóló- és kamaraesteket ad országszerte. 2010 novemberében bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséggondozó programjának és ösztöndíjának négy kiemelt támogatottja közé. 2011-ben Junior Prima Díjat kapott. 2011 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának (DLA) hallgatója, 2012 óta ugyanezen intézmény tanársegéde.

Bővebb információ: http://www.anastasiarazvalyaeva.webs.com

Aleksandr Boldachev – nemzetközileg elismert és díjazott hárfaművész (Oroszország/Svájc)

Szentpétervárott született, 4 éves korától zongorán, 5 éves korától hárfán tanul játszani. 6 éves kora óta komponál, 9 éves korában játszott először nagyzenekarral. A Szentpétervári Állami Konzervatóriumban, a Líceumban végezte el a 9 éves képzést hárfa szakon, 2006-ban felvételt nyer a Zürichi Művészeti Főiskolára, hárfa szakra. Számos nemzetközi versenyen vesz részt és nívós helyezéseket ér el, Európa és Ázsia, jelentős koncerttermeiben koncertezik.

Bővebb információ: http://www.boldachev.info

Alexander Kuznetsov – nemzetközileg elismert és díjazott hegedűművész (Oroszország/Svájc)

Szentpétervárott született, és Oroszországban kezdte zenei tanulmányait kisgyermekkorában, majd 16 éves korában felvételt nyer a Zürichi Művészeti Egyetemre. Számos nemzetközi verseny győztese, és fesztiválok, koncertek vendégszereplője Európában és Ázsiában. Jelenleg a Zürich Operaház zenekarának tagja.

A koncert során többek között elhangzik Alexander Boldachev és Alexander Kuznetsov előadásban a Csillagok háborúja című film főcímzenéjére készült variáció:

Virtuózok Viadala sorozat

Hárfavirtuózok viadala

  1. április 24. (vasárnap), 18.30, Várkert Bazár

Fellépők:

Tóth Bettina, Szauer Bianka

Sztárvendég:

Anastasia Razvalyaeva, Aleksandr Boldachev, Alexander Kuznetsov

A sorozat következő koncertjei:

  1. május 21. – Harmonika virtuózok viadala
  2. június 11. – Párbajhősök viadala

Jegyek válthatók a jegy.hu, a broadway.hu és a jegymester.hu oldalon, valamint az ismert jegyirodákban.

Share