2024.03.29.
Auguszta

Hadházi László önéletrajzában van minden, mint a búcsúban


 

Mi történne a magyarokkal, ha eljönne a világvége? A Maja-naptár betelt, úgyhogy az univerzum is bezárhatta volna a boltot, de az apokalipszis elmaradt. Erről, a nagy magyar leleményességről és a fénynél is gyorsabban terjedő emberi hülyeségről dumál majd szilveszter este Hadházi László a Comedy Centralon. Az igazi magyar történeteket kibeszélő „Méd in Hungeráj” című önálló stand-up est először a Viacom magyar humorcsatornáján kerül képernyőre. Az ország egyik legnépszerűbb dumagépének van miből merítenie a hazai valóság megidézéséhez: hosszú pályafutása alatt volt már ablaktisztító, traktoros, gyógyszeripari alkalmazott, fotóriporter és zenész is, míg eljutott a színpadig.

Minden ami hazai, az a műsorban helyet kap, hisz ezzel a hétköznapi dolgokkal lehet a legjobban azonosulni. “Itthoni történeteket szedtem össze. Olyanokat, melyek igazán magyarok, a szó legjobb és legviccesebb értelmében. Sok dolog van a mentalitásunkban, amit egy külföldi akkor sem ért meg, ha évek óta itt él. Nekünk természetes, de végül mi magunk is nevetünk rajta. Erre utal a cím is: Méd in Hungeráj” – mondta Hadházi László, aki bemozogja a színpadot, kibeszéli a családot, kirándulni visz külföldre, belföldre, Debrecenbe, még a szájsebészet hangszigetelt ajtaja mögé is. Hadházi élő közönség előtt már számtalan alkalommal előadta a sztorikat, ám képernyőn szilveszterkor lesz a premier – természetesen a Comedy Centralon.madeinhungeraj_hadhazi2Hogy honnan ismeri ilyen jól a humorista a magyar társadalom különböző szegleteit? Saját tapasztalatból. Hadházi László önéletrajza végtelenül színes. Az ország egyik legismertebb dumagépe saját bevallása szerint csak fodrász és strici nem volt, tanult azonban mezőgazdasági, rendőri, államigazgatási főiskolán is, amúgy pedig szó szerint bejárta Bécset – Baranyát. „Dolgoztam TSZ-ben traktoristaként, voltam ablaktisztító, ipari alkalmazott, sőt, köhögéscsillapítókat is gyártottam egy egészségügyi cégnél. Aztán jött az újságírás, a fotóriporterkedés és a műsorvezetés. Igazán jól a színpadon érzem magam, erre vágytam egész életemben” – magyarázta Hadházi, aki egy időre az országot is elhagyta, hogy egy észak-svédországi tanyán hajnal négytől este 11-ig teheneket fejjen. „Zenészként felléptem Budapesten, össze is jött esténként 200-300 ember, de ebből azért megélni nem lehetett. Hallottam, hogy másnapra keresnek dolgozókat északra, mert az ott lévők már nem bírják a munkát. Megbeszéltem a családdal és két nap múlva már úton voltam. Szerettem, de kemény volt” – mesélte a humorista. Hadházi a saját élményei mellett bármikor számíthat a bőséges családi legendáriumra is – így aztán könnyen összegyűlnek a sztorik.

A Méd in Hungeráj alapötlete a világvégéből született: bár a Maja-naptár szerinti globális összeomlás érdeklődés hiányában elmaradt, Hadházi azért végiggondolta mi történne a magyarokkal, ha mégis. De hogy kerül a színpadra Bruti, mint nagyra nőtt csecsemő? Mindez a Comedy Central nézőinek elsőként válik világossá, szilveszter éjjelén 20 óra 10 perckor.

Share