2024.05.23.
Dezső

Bödőcs Tibor beszól a menyasszonyoknak a Comedy Centralon


Bőbeszédű rokonok, a napon vörösödő pocakok, izzadó tokák és a mosolyráncokban ülő pörköltfolyók – ezek mind egy hamisítatlan sátras lagzi ismérvei. Legalábbis így látja Bödőcs Tibor, aki Böllérbalett című produkciójában a szülőfaluja, Búcsúszentlászló legviccesebb jeleneteit is felidézi ma este kilenckor, a Comedy Clubban.

comedy clubFolytatódik a Comedy Central népszerű humorestje, amelynek a fellépője ezúttal Bödőcs Tibor lesz a Böllérbalett című előadásával. A nagy nevettető állítja: egy standup-műsor akkor jó, ha bohém, mint egy bepálinkázott böllér, mégis sebészien pontos, akárcsak a profi balett-táncos lépései, így a mai produkciója is eme elgondolás mentén született.

A tőle megszokott utánozhatatlan stílusával minden eddiginél „közéletibb” témákat vesz górcső alá, de aktuálpolitikai utalások helyett inkább a „nagy egészet” vizsgálja meg. Előkerülnek többek között a szülőfaluja, Búcsúszentlászló kocsmai és egyéb jelenetei, amelyek sorát a hazalátogatások alkalmával mindig tudja frissíteni, és az is kiderül, hogy az embernek a bortól furcsa ötletei lesznek, de a pálinkától bizony meg is valósítja őket. Ha pedig pálinka, akkor lakodalom, hiszen a disznóvágás után ott folyik a legtöbb belőle. A lakodalom, ahol a legtöbb menyasszony fátylat visel, de miért is? Bödőcs Tibor erre is tudja a választ: „Az elmúlt egy évben négy lakodalomban vettem részt, és azt figyeltem, hogy mind a négy menyasszonynak volt fátyla. Nem tudom, miért ragaszkodnak ehhez a menyasszonyok, aztán rájöttem. Ugyanígy fognak majd kinézni, amikor pletykás öregasszonyok lesznek a függöny mögött… amikor Törpillából Dulifuli lesz” . Akinek ez mind nem lenne elég, azt is megtudhatja, milyen a vidéki rokon, akiről senki nem tudja milyen ágon tartozik a családhoz, és hogyan is néznek ki a sátras lagzik rokonokkal, örömapákkal a zeniten, félmeztelenül rozéra sülve, izzadó tokaszalonnával, a szemükben a vérerekből modellezett német autópálya-térképpel, a mosolyráncokban pörköltfolyókkal. Ez akár egy slam poetry is lehetne, mégsem az, sokkal inkább Bödőcs Tibor Böllérbalett című önálló estje, amely ma este 21.00-tól lesz látható a Comedy Clubban, a Viacom magyar humorcsatornáján.


Bödőcs Tibor Böllérbalett című előadása ma, 21.00-kor, ismétlés május 29-én vasárnap, 19.00-tól.

Share